Peşti morţi, descoperiţi în râul Timiş

29
1 minut de lectură

Mai mulţi peşti morţi au fost descoperiţi pe râul Timiş, în zona Jabar, din apropierea staţiei de epurare a oraşului Lugoj. Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au început un control, fiind prelevate probe din apă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Garda Naţională de Mediu a informat, duminică, prin intermediul unui comunicat de presă, că a fost început un control de către comisarii din judeţul Timiş, în urma unei sesizări prin care era semnalată existenţa a zeci de peşti morţi pe râul Timiş.

Peştii au fost descoperiţi în zona Jabar, în apropierea staţiei de epurare din oraşul Lugoj.

„Întrucât cauza mortalităţii piscicole nu a fost stabilită, echipa de comisari care s-a deplasat la faţa locului a dispus prelevarea, de către Administraţia Bazinală de Apă Banat, a unor probe de apă din zona staţiei de epurare, precum şi extragerea peştilor morţi”, a arătat Garda Naţională de Mediu.

Reprezentanţii instituţiei informează că în funcţie de rezultatele analizelor şi de verificările ulterioare, vor fi luate măsurile care se impun.

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele