Phenianul ar putea suspenda discuțiile cu Washingtonul privind denuclearizarea

12
1 minut de lectură

Liderii regimului de la Phenian studiază posibilitatea suspendării discuțiilor cu Statele Unite pe tema denuclearizării, a declarat Choe Son Hui, ministrul adjunct de Externe al Coreei de Nord, informează Mediafax.

„Nu intenționăm să ne supunem în vreun fel cererilor din partea SUA (prezentate la summitul de la Hanoi – n.r.) și nici nu suntem dispuși să ne angajăm în astfel de negocieri“, a declarat Choe Son Hui, în cadrul unei conferințe de presă la Phenian.

Ministrul a mai afirmat că discuțiile de la Hanoi au eșuat din cauza oficialilor americani, care „erau prea ocupați să-și urmărească propriile interese politice și nu aveau intenția sinceră de a obține un rezultat“.

Ea a mai spus că, în cursul unei întrevederi, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, și consilierul prezidențial american pentru Siguranță Națională, John Bolton, „au creat o atmosferă de ostilitate și neîncredere și, prin urmare, au obstrucționat efortul constructiv pentru negocieri dintre liderii supremi ai Coreei de Nord și Statelor Unite“.

„Ca urmare, summitul s-a încheiat fără un rezultat semnificativ“, a conchis Choe Son Hui.

Potrivit ministrului adjunct de Externe, liderul nord-coreean Kim Jong-Un urmează să anunțe în curând acțiunile viitoare ale Phenianului în urma eșecului summitului de la Hanoi.

Este pentru prima dată când un oficial nord-coreean de rang înalt face afirmații despre rezultatul summitului de Hanoi, între Kim Jong-Un și președintele american, Donald Trump.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele