Zona demilitarizată are o lungime de 250 km și aproximativ 4 km lățime

Coreea de Nord a revenit asupra deciziei de retragere a personalului său de la biroul comun de legătură cu Seulul, la scurt timp după ce președintele american, Donald Trump, a anunțat că a ordonat anularea unor sancțiuni pe care Departamentul american al Trezoreriei tocmai le-a impus Phenianul.

O parte din personalul nord-coreean s-a întors astăzi în biroul comun de legătură, a anunțat Ministerul Unității de la Seul, potrivit postului Euronews.

Cele două părți au participat astăzi la o ședință de consultare ce s-a desfășurat la biroul de legătură, activitatea biroului urmând să continue în mod normal, se mai arată în comunicatul dat publicității de autoritățile sud-coreene.

Coreea de Nord și-a retras personalul din cadrul biroului comun de legătură cu Coreea de Sud, care este situat la Kaesong, la nord de zona demilitarizată dintre cele două Corei, după ce Statele Unite au impus sancțiuni împotriva unor companii chineze care au încălcat regimul sancțiunilor la adresa regimului de la Phenian, a anunțat vineri Ministerul Unității de la Seul. Ulterior, liderul de la Casa Albă a anunţat vineri după-amiază că a ordonat anularea unor sancţiuni pe care Departamentul american al Trezoreriei tocmai le-a impus Coreei de Nord.

Biroul de legătură a fost înființat în urma primului summit între liderul nord-coreean Kim Jong-Un și președintele sud-coreean Moon Jae-in, care s-a desfășurat anul trecut în zona demilitarizată.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele