Philip Hammond a demisionat din funcția de ministru de finanțe al M. Britanii

21
1 minut de lectură

Ministrul britanic de Finanțe, Philip Hammond, și-a dat miercuri demisia din Guvern, ținându-și promisiunea de a demisiona în loc să rămână sub comanda noului premier Boris Johnson, informează Mediafax.

Hammond, care s-a opus vehement ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără acord, a declarat că a lăsat economia într-o stare care îi va permite succesorului său să aleagă între tăierile de taxe, creșterea cheltuielilor și reducerea mai rapidă a rambursărilor dacă părăsește UE fără probleme.

„După un deceniu în care urmările recesiunii din 2008-2009 a însemnat că nu am avut de ales, acesta este un lux pe care succesorii noștrii ar trebui să îl utilizeze inteligent“, a afirmat Hammond.

Boris Johnson, noul premier și lider al Partidului Conservator britanic, a declarat în mai multe rânduri că va retrage Marea Britanie din Uniunea Europeană cel târziu la 31 octombrie 2019 cu sau fără un acord Brexit.

Boris Johnson a fost ales marți în funcția de președinte al Partidului Conservator și premier al Marii Britanii.

Boris Johnson a obținut 92.153 de voturi, în timp ce contracandidatul său Jeremy Hunt a obținut 46.656 de voturi, în cadrul scrutinului la care au participat mebri ai Partidului Conservator (centru-dreapta), aflat la guvernare în Marea Britanie.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele