Piloții Ethiopian Airlines au urmat procedura Boeing, înainte de prăbușirea aeronavei

58
2 minute de lectură

Piloții zborului 302 al Ethiopian Airlines au urmat procedurile de urgență recomandate de Boeing, înainte de prăbușirea aeronavei, potrivit datelor preliminare ale investigației asupra accidentului soldat cu moartea tuturor persoanelor aflate la bord.

Conform unor surse din cadrul investigației, în pofida faptului că au urmat pașii recomandați de Boeing, ce au inclus dezactivarea pilotului automat, piloții nu au putut prelua controlul asupra aeronavei 737 MAX-8, relatează CNN.

Luna trecută, Administrația Federală a Aviației a decis suspendarea tuturor zborurilor cu 737 MAX, după ce a identificat elemente similare între tragedia Ethiopian Airlines și un accident asemănător al unui avion Lion Air, în urmă cu aproximativ șase luni.

Cursa 302 a Ethiopian Airlines s-a prăbușit în dimineața zilei de 10 martie, după ce a decolat din capitala Addis Abeba pentru a efectua o cursă spre Nairobi, Kenia. Toate cele 157 de persoane aflate la bord au fost ucise în accidentul produs la câteva minute după decolare.

Într-un alt incident ce a avut loc la 29 octombrie, cursa 610 a companiei Lion Air s-a prăbușit în Indonezia la scurt timp după ce a decolat din Jakarta, ucigând toate cele 189 de persoane aflate la bord.

Ca urmare a accidentul Lion Air, Boeing a publicat un „Buletin de Operare Manuală“ în care le explică piloților cum să procedeze în situațiile în care primesc informații incorecte de la instrumentele de bord. Documentul face trimitere la „aplicarea procedurilor existente, în situația în care se primesc informații greșite de la senzorul AOA (angle of attack)“ ce monitorizează unghiul de atac al aeronavei.

Dacă se confirmă, informația privind măsurile luate de piloți ar putea atesta faptul că respectarea recomandărilor din manualul întocmit de Boeing nu ar fi fost suficientă pentru salvarea aeronavei.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele