Piroman, arestat la St Patrick din New York

58
2 minute de lectură

La numai câteva zile după incendiul care a cuprins catedrala Notre-Dame din Paris, un bărbat a fost arestat după ce a intrat în catedrala St Patrick din New York având asupra sa două canistre de benzină, brichete și combustibil de brichete, a anunțat poliția locală.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani din New Jersey a oprit într-o dubă în fața catedralei situate pe Fifth Avenue din Manhattan, s-a plimbat puțin pe jos, după care s-a întors la vehicul pentru a lua canistrele de benzină și combustibilul de brichetă, a declarat comisarul pentru informații și antiterorism din cadrul Departamentul de Poliție din New York, John Miller, citat de The Guardian.

„Când a intrat în catedrală, suspectul a fost abordat de un agent de securitate care l-a întrebat unde merge și l-a informat că nu poate intra în clădire având acele obiecte asupra sa“, a spus Miller.

Agentul a informat apoi ofițerii de poliție care se aflau afară și l-au arestat pe bărbat, după ce i-au adresat o serie de întrebări.

„Povestea pe care ne-a prezentat-o a fost că încerca să-și scurteze drumul prin catedrală pentru a ajunge mai repede pe Madison Avenue, mașina sa fiind în pană de benzină. Am inspectat vehiculul și am observat că avea combustibil, moment în care am luat decizia de a aresta suspectul“, a explicat sursa citată.

„E greu să ne pronunțăm asupra intențiilor lui, dar cred că circumstanțele […] sunt extrem de îngrijorătoare, iar povestea suspectului este lipsită de consistență“, a concluzionat Miller, precizând că bărbatul are antecedente penale.

Catedrala St Patrick a fost construită în 1878 și a fost dotată cu sisteme de combatere a incendiilor în cadrul celor mai recente lucrări de renovare, iar acoperișul de lemn a fost tratat cu o soluție ignifugă.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele