Plângere împotriva lui Iordache pentru gesturi obscene în parlament

Asociația Voci pentru Democrație și Justiție a făcut vineri o plângere la Secția 17 de Poliție, unde este arondat parlamentul României, împotriva deputatului Florin Iordache, pnetru că a făcut gesturi obscene în plenul legislativului.

161
2 minute de lectură

”Considerăm că Parlamentul României nu ar trebui să fie altceva decât un spațiu de dezbatere și argumentare a unor politici publice, de adoptare a legilor bune și constituționale pentru țară, de respectare a angajamentelor internaționale asumate și de respect față de cetățenii României reprezentați de către acești demnitari iar nu a comportamentelor indecente”, scrie asociația pe pagina sa de Facebook a asociației.

Deputatul Florin Iordache a făcut gesturi obscene în parlament la adresa deputaților Opoziției, de la PNL și USR.

Iordache este fost ministru al Justiției, autor al Ordonanței de Urgență 13, abrogată între timp, prin care se intenționa dezincriminrea abuzului în serviciu. El este acum președinte al comisiei speciale din parlament în care au fost modificate legile Justiției, criticate de Comisia de la Veneția și de Comisia Europeană în raportul MCV, făcut public marți.

„Vom merge mai departe cu toată opoziția pe care a arătat-o Comisia Europeană! Vrem să fim independenți, vrem să decidem potrivit Constituției, nu potrivit presiunii pe care o pun unii sau alții!” a spus Florin Iordache de la tribuna Parlamentului cu privire la criticile Comisiei Europene din raportul MCV. După ce și-a ținut discursul, Iordache le-a arătat colegilor săi din Opoziție degetele mijlocii de la ambele mâini.

Solicitat să comenteze ulterior gestul său, Iordache a negat, împotriva evidenței și a imaginilor care au devenit virale pe internet, că ar fi făcut un asemenea gest.

„Vi s-a părut. Eram cu mâinile ridicate, care e problema?”, le-a spus el jurnaliștilor. După ce jurnaliștii s-au oferit să-i arate înregistrarea cu el, Iordache a replicat: „V-am răspuns, e un gest normal, am încheiat subiectul”.

Joi, Iordache a revenit cu o altă explicație. Deputatul USR Iulian Bulai a relatat pe pagina sa de Facebook dialogul cu Iordache, căruia i-a spus că la următoarea ședință de plen ar trebui să-și ceară scuze. ”A fost un spasm. Nu a fost o insultă la adresa colegilor. Nu am făcut nimic greșit. Nu am de ce să-mi cer scuze”, i-ar fi răspuns Iordache.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele