PNL: La miting au fost peste 40.000 de persoane. Pe scenă a urcat și președintele Iohannis

160
4 minute de lectură

Reprezentanții Partidului Național Liberal precizează, sâmbătă, că la începutul mitingului din Piața Victoriei au fost prezente peste 40.000 de persoane, cărora li s-au adăugat bucureșteni, pe parcurs.

“Potrivit discuțiilor avute, pentru o bună desfășurarea a mitingului, cu reprezentanții Jandarmeriei, la mitingul Partidului Național Liberal din Piața Victoriei de astăzi au fost prezente la începutul evenimentului peste 40.000 de persoane. La acestea s-au adăugat, ulterior, bucureșteni care au dorit să ia parte la evenimeănt”, precizează departamentul de comunicare al PNL, într-o informare remis sâmbătă MEDIAFAX.

Partidul Național Liberal și-a prezentat candidații la alegerile europarlamentare, cu ocazia unui miting organizat sâmbătă în Piața Victoriei din Capitală.

La eveniment a participat și președintele Klaus Iohannis. Traficul în zonă a fost restricționat.

Președintele Klaus Iohannis a spus, sâmbătă, la mitingul liberalilor din Piața Victoriei că PNL are ”cea mai tare echipă cu cei mai buni candidați” la europarlamentare, a catalogat guvernarea PSD ca fiind o catastrofă și i-a îndemnat pe români să se prezinte pe 26 mai să voteze și la referendum.

”Bună ziua, România! Ne-am întâlnit azi că vin alegerile. Avem europarlamentare și avem un referendum. Cea mai tare echipă cu cei mai buni candidați. Eu, personal, sunt convins că ei vor câștiga alegerile împreună cu voi”, le-a spus Klaus Iohannis participanților la mitingul PNL, arătând spre echipăa de candidați liberali.

El a mai spus că, la summitul de la Sibiu, a ”adus Europa în inima României.

”Să vă spun ce am învățat acolo, la summitul care s-a desfășurat în inima României. Am înțeles că pentru ei România, românii contează. Să fi văzut fețele participanților când românii i-au salutat. Am adus Europa în România. Locul românilor e în Europa. Europa este România și România este Europa și noi toți vrem să fim europeni.

Șeful statului a mai afirmat că PSD nu contează în Europa.

”În Europau nu contează PSD fiindcă au dovedit că nu sunt în stare de nimic. Au venit pesediștii la guvernare cu promisiuni. PSD ne-a promis marea cu sarea. Acum când deja mandatul lor se apropie de sfârșit, îi întreb. Unde sunt sputalele promise? Zero! Unde sunt autostrăzile promise? Zero. Unde e bunăstarea promisă românilor. Zero! A, mă scuzați, la ei, acolo da. Ei au început să-și rezolve problemele. De la bun început în această piață ați demonstrat, am demonstrat împotriva ordonanței 13. Pesediștii, de la început, au fost interesați doar de oamenii lor. Avem o explicație simplă pentru ce face PSD – fiindcă pe ei nu-i interesează România. Așa nu se poate! Odată ce pierdem independența Justiției, pierdem totul – economia, bunăstarea oamenilor și ajungem, la o catastrofă și cineva, la sfârșit, va plăti. Vor plăti românii. Această catastrofă de guvernare pesedistă se va simți în buz tuturor. Noi toți vom plăti pentru această guvernare pesedistă eșuată. S-au cocoțat în vârful statului infractorii să se ajute ei pe ei. Rușine”, a mai spus Iohannis.

Șeful statului a făcut un apel la vot pe 26 mai.

”Fiindcă așa nu se mai poate, vă chem eu, președintele României, la vot la referendum! Români, vă întreb aici, în Piața Victoriei: sunteți de acord cu interzicerea amn și grațierii pt corupți, sunteți de acord cu interzicerea OUG în dom Justiției și al materiei penale? Atunci la vot! Dragii mei, poftiți la vot. Dați un răspuns clar. Eliberați România! Vă aștept pe toți la vot, pe 26 mai, pentru România, pentru viitorul României”, a încheiat Klaus Iohannis.

Liberalii au anunțat, sâmbătă, că peste 50.000 de simpatizanți ai partidului s-au strâns în Piața Victoriei la evenimentul de prezentare a candidaților PNL la alegerile europarlamentare, surse oficiale precizând pentru MEDIAFAX că în fața Guvernului sunt, momentan, sub 10.000 de persoane.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele