Poliția recunoaște că a cerut parola pentru intrarea în Târgoviște

4082
Foto: Bogdan Cristel
2 minute de lectură

Reprezentanții IPJ Dâmbovița au precizat, într-un comunicat de presă remis luni, că Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița a luat o serie de măsuri pentru desfășurarea în condiții de siguranță și fără incidente a manifestării publice din municipiul Târgoviște, ca urmare a solicitării organizatorului evenimentului și în concordanță cu legislația în vigoare.

Printre măsuri: și obligația ca localnicii care intrau în oraș să spună parola stabilită în prealabil.

„Potrivit prevederilor Legii nr. 60 din 1991, structurile de poliție si jandarmerie au obligaţia de a asigura protecţia participanţilor şi de a stabili împreună cu organizatorii măsurile ce trebuie luate pentru desfăşurarea adunărilor publice declarate, în condiţii de deplină ordine. Organizatorul manifestărilor publice are de asemenea o serie de responsabilități legale în ceea ce privește protecția participanților și desfășurarea evenimentului în condiții de siguranță.

Pentru participanții la miting a fost stabilită de către organizator și avizată de autoritățile locale, ca la orice manifestare publică, o zonă în care, pe perioada desfășurării evenimentului, să poată staționa autoturismele cu care aceștia au făcut deplasarea.

În acest context, având în vedere numărul mare de participanți, organizatorul activității publice din municipiul Târgoviște a luat decizia de a institui o parolă, pentru a facilita accesul autovehiculelor în această zonă, nu în oraș. Restricțiile de circulație au fost stabilite în cadrul ședinței organizate pentru avizarea adunării publice”, arată Poliția Dâmbovița.

Potrivit acesteia, oamenii au fost informați în timp util cu privire la străzile unde circulația va fi închisă, iar Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a transmis o serie de recomandări preventive.

„Adunarea publică a fost autorizată de Primăria Municipiului Târgoviște, iar polițiștii și efectivele de jandarmi au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Facem precizarea că traficul pietonal nu a fost restricționat, iar riveranilor li s-a permis accesul cu autoturismul”, adaugă Poliția.

Reaxcția IPJ Dâmbovița vine după ce un bărbat a postat pe Facebook un filmuleț în care este surprins dialogul pe care l-a purtat cu polițistul care i-a interzis să intre în Târgoviște.

Puteți viziona filmul – AICI https://reporterglobal.ro/video-sofer-impiedicat-sa-intre-in-targoviste-in-ziua-mitingului-psd-politist-nu-aveti-tichet-si-nu-stiti-nici-parola/

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele