Poliția Română nu confirmă informațiile privind evadarea lui Radu Mazăre

132
1 minut de lectură

Reprezentanții Poliției Române precizează, vineri, în contextul informației prezentate de postul România TV privind presupusa evadare a lui Radu Mazăre, că la nivelul poliției nu a fost transmisă nicio informare oficială în acest sens.

„În referire la aspectele apărute în spațiul public, cu privire la evadarea persoanei urmărite internațional, Radu Ștefan Mazăre, facem precizarea că la nivelul Poliției Române nu s-a primit nicio informare oficială în acest sens”, se arată în informarea transmisă de reprezentanții Poliției Române.

Precizările vin după ce, vineri seară, postul de televiziune România TV a prezentat informația potrivit căreia fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, ar fi evadat din închisoarea din Madagascar.

Poliția Română a demarat formalitățile necesare aducerii în țară a lui Radu Mazăre, fiind constituită o escortă, astfel încât fostul primar al Constanței ar urma să fie adus în țară luni, 20 mai, informează IGPR.

Mazăre are de executat o pedeapsă definitivă: judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei. Radu Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele