“Politica externă a României din nou pe nicăieri. Guvernul Moldovei trebuie recunoscut”

98
2 minute de lectură

Dan Barna a declarat că Guvernul Republicii Moldova trebuie recunoscut, însă România dovedește politica noastră externă nu există.

Președintele USR s-a întrebat dacă poate transmite cineva la MAE că reacția României este sub cea a UE, unde țara noastră poate fi „un jucător important”, informează Mediafax.

„Politica externă a României din nou pe nicăieri. Guvernul Moldovei trebuie recunoscut. Dacă “organizarea” votului din diaspora nu a fost, în evaluarea doamnei Prim Ministru, un motiv suficient să fie demis, iată că domnul Meleșcanu aduce în aceste zile noi argumente pentru a pleca din fruntea MAE. Poate comunică cineva la Externe că reactia României este sub aceea a Uniunii Europene pe un subiect unde România are toată legitimitatea să fie un jucător important. Apelul la calm în Republica Moldova trebuie dublat de un mesaj clar: voința Parlamentului trebuie respectată, iar guvernul pe care Maia Sandu îl conduce trebuie recunoscut! De către Guvernul României”, a scris Dan Barna, duminică pe Facebook.

Guvernul României a făcut un apel la toate forțele politice din Republica Moldova să respecte procesul democratic și voința cetățenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019, în contextul evenimentelor politice de la Chișinău.

Prima ședință a noului Guvern al Republicii Moldova, condus de Maia Sandu, va avea loc luni la ora 11.00, a transmis prim-ministrul în cadrul unei conferințe de presă. Maia Sandu a transmis că ședința de luni va avea loc în incinta Parlamentului, nu a Guvernului.

Mii de persoane au participat duminică în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău la un miting de amploare, pentru respectarea deciziilor Curții Constituționale și pentru organizarea de alegeri anticipate parlamentare și prezidențiale.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a emis duminică o hotărâre pentru dizolvarea Parlamentului și suspendare a lui Igor Dodon din funcția de președinte.

Pavel Filip, care a preluat funcția de președinte interimar al Republicii Moldova, după suspendarea lui Igor Dodon, a semnat decretul de organizare a alegerilor în data de 6 septembrie.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele