Polițiști bulgari, intoxicați cu gazele lacrimogene destinate protestatarilor

Mai mulţi poliţişti din Bulgaria s-au intoxicat după ce gazul lacrimogen care era destinat mulţimii de protestatari din faţa Parlamentului a fost dus de vânt înapoi la forțele de ordine, potrivit Daily Mail.

Ofiţerii formau o baricadă împotriva protestatarilor antiguvernamentali care manifestau în faţa Parlamentului bulgar weekend-ul trecut, atunci când un membru al forţelor de ordine a decis să folosească gazele lacrimogene.

Un vânt puternic bătea în direcţia poliţiştilor, după cum se putea observa şi din mişcarea steagurilor pe care protestatarii le aveau.

Dispersându-se imediat şi încercând cu disperare să-şi acopere ochii, gazul lacrimogen pare să fi avut efectele scontate, doar că nu asupra oamenilor pentru care era destinat.

Substanţa chimică i-a împiedicat pe ofiţeri să-şi mai îndeplinească rolul timp de câteva minute, în timp ce şi-au spălat feţele cu apă.

Protestul avea loc în afara Parlamentului, în capitala Sofia, şi a fost organizat prin intermediul reţelelor sociale. Protestatarii cer un referendum naţional pentru a schimba guvernul şi „pentru a declanșa o luptă împotriva corupţiei“.

Comentarii

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.