Polițiști bulgari, intoxicați cu gazele lacrimogene destinate protestatarilor

129

Mai mulţi poliţişti din Bulgaria s-au intoxicat după ce gazul lacrimogen care era destinat mulţimii de protestatari din faţa Parlamentului a fost dus de vânt înapoi la forțele de ordine, potrivit Daily Mail.

Ofiţerii formau o baricadă împotriva protestatarilor antiguvernamentali care manifestau în faţa Parlamentului bulgar weekend-ul trecut, atunci când un membru al forţelor de ordine a decis să folosească gazele lacrimogene.

Un vânt puternic bătea în direcţia poliţiştilor, după cum se putea observa şi din mişcarea steagurilor pe care protestatarii le aveau.

Dispersându-se imediat şi încercând cu disperare să-şi acopere ochii, gazul lacrimogen pare să fi avut efectele scontate, doar că nu asupra oamenilor pentru care era destinat.

Substanţa chimică i-a împiedicat pe ofiţeri să-şi mai îndeplinească rolul timp de câteva minute, în timp ce şi-au spălat feţele cu apă.

Protestul avea loc în afara Parlamentului, în capitala Sofia, şi a fost organizat prin intermediul reţelelor sociale. Protestatarii cer un referendum naţional pentru a schimba guvernul şi „pentru a declanșa o luptă împotriva corupţiei“.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele