Klaus Iohannis blochează remanierea guvernamentală până după 1 Decembrie

34
2 minute de lectură

Președintele a anunțat joi că nu va lua o decizie privind numirea miniștrilor de la Transporturi și Dezvoltare, propuși de PSD, decât după sărbătorile naționale consacrate Centenarului, care încep pe 1 Decembrie.

“PSD este la al treilea guvern în nici doi ani, au fost schimbate enorm de multe persoane pe pozițiile de ministru, i-am numărat, nu o să vă vină să credeți, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniștri în aceste guverne. Așa nu se poate guvena, e imposibil să schimbi miniștri toată ziua bună ziua, de asta se ocupă PSD. Cum să ne imaginăm că poate să funcționeze un guvern cu două remanieri într-o săptămână? Eu nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare care seamănă cu un carusel. În acest sens, ca să fie lămurită chestiunea în această săptămână, nu va mai exista nicio schimbare de miniștri, iar această chestiune care mi-a fost propusă azi va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile Centenarului și zilei de 1 decembrie. Până atunci nu se va întâmpla nimic. După 1 decembrie putem să discutăm dacă va fi cazul. Până atunci nu vom schimba miniștri”, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Întrebat de o posibilă sesizare la Curtea Constituțională pe care PSD ar putea să o facă pe un conflict declanșat de refuzul de a semna decretele de eliberare din funcție, șeful statului a precizat : “Nu știu ce conflict vor dumnealor să invoce, dar eu i-aș invitat, în loc să continue acesta carusel, să și guverneze. Asta cu suspendarea între timp devine așa un loc comun. Nu mi-a fost și nu îmi e teamă de așa ceva și nici de CCR. Absolut toate acțiunile mele se încadrează în cadrul constituțional. Că nu le convine asta e altceva, dar nicio acțiune de-a mea nu se încadrează în afara Constituției”.

Ministrul Transporturilor Lucian Șova și-a dat joi demisia. Demersul său survine remanierii decise luni de PSD, care a propus-o în locul său pe Olguța Vasilescu, de la Ministerul Muncii. Pentru că președintele Iohannis a refuzat să îl revoce pe Șova și să o numească pe Vasilescu, PSD a făcut o nouă nominalizare, în persoana lui Mircea Drăghici, trezorierul PSD.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele