Președintele Klaus Iohannis a prezidat ședința guvernului Dăncilă

133
2 minute de lectură

Președintele Klaus Iohannis a participat joi, pentru a doua oară în mandatul său, la o ședință de guvern PSD-ALDE. 

Ca să nu apară interpretări sau aşteptări care nu au suport constituţional, vreau să subliniez că atunci când particip la şedinţa de Guvern prezidez şedinţa de Guvern, decizia, dar şi răspunderea asupra punctelor în discuţie la şedinţa de Guvern aparţin Guvernului, în speţă doamnei prim ministru. (…) Cred că putem să avem o întâlnire instituţională corectă”, a spus președintele Iohannis la debutul ședinței. 

Șeful statului a spus că prezența sa la ședința de guvern trebuie citită în cheia unei colaborări instituționale ”într-o chestiune de mare interes național” și a îndemnat la depășirea divergențelor. 

Avem – cred că nu e nicio problemă să recunoaştem – multe divergenţe în foarte multe domenii, dar într-o chestiune de mare interes naţional cum e preşedinţia Consiliului Uniunii Europene nu putem să ne permitem să nu colaborăm. (…) Pentru România nicio altă variantă nu este bună. Se aşteaptă de la noi poziţii clare, poziţii corecte, poziţii transparente şi în niciun caz nu se aşteaptă o divergenţă între noi”, a spus Klaus Iohannis. 

Președintele a anunțat miercuri că va participa la toate ședințele de guvern până la sfârșitul anului, în contextul în care PSD și Liviu Dragnea au anunțat că guvernul va adopta, prin OUG, modificările la Codurile penale declarate constituționale de CCR și o altă ordonanță destinată amnistiei și grațierii. Ultima a fost anunțată chiar de liderul PSD, Liviu Dragnea, duminică seara, într-un discurs susținut la Consiliul Național al PSD. 

Este a doua participare a președintelui Iohannis la o ședință de guvern PSD-ALDE, prima fiind în mandatul premierului Sorin Grindeanu, în ianuarie 2017, pe fondul unui scandal legat de adoptarea unor acte normative privind grațierea și modificarea Codului penal. 

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele