Prețul serviciilor de comunicații a scăzut, în UE

14
1 minut de lectură

Prețul serviciilor de comunicații (servicii poștale, echipamente telefonice și telefax, precum şi serviciile de telefonie şi telefax) pentru consumatorii din Uniunea Europeană a scăzut cu 10%, în perioada martie 2009 – martie 2019, potrivit unui studiu al Biroului de Statistică – Eurostat.

Această scădere este în contrast cu creșterea de 16%, din aceeași perioadă, a preţurilor de consum, măsurate lunar de Indicele Amortizat al Preţurilor de Consum (IAPC).

Potrivit datelor Eurostat, prețul scăzut al comunicaţiilor se datorează, în principal, reducerii prețului echipamentelor telefonice și telefax.

În perioada din decembrie 2016 şi martie 2019, prețul comunicațiilor per total a scăzut cu 2%. În această perioadă, prețurile echipamentelor telefonice și ale telefaxului au scăzut cu 19%, în timp ce prețurile serviciilor poștale au crescut cu 8%. Pentru serviciile de telefonie și telefax, prețurile au fost cu 1% mai mici.

Lidia Truică
Jurnalist cu 27 de ani de experiență, din care 23 în presa economică. A debutat în presă in 1993 ca jurnalist la cotidianul Evenimentul Zilei și a continuat să lucreze în mai multe instituții de presă abordând domenii precum agricultura, energie, sanatate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele