Prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România

Alpha Bank Romania anunță realizarea cu succes a primei emisiuni de obligațiuni ipotecare, în valoare de 200 milioane euro, o premieră pentru sectorul bancar din România, conform unui comunicat de presă al instituției.

71
1 minut de lectură

Obligațiunile ipotecare, emise Alpha Bank pe o perioadă de 5 ani, au dobândă variabilă și sunt garantate cu credite ipotecare de foarte bună calitate (au obtinut ratingul Baa2 din partea Moody’s). Ele sunt o premieră pentru piața din România și probabil și din acest motiv au captat interesul investitoriilor instituționali locali, cât și internaționali precum IFC și BERD.

Obligațiunile vor fi listate atât pe Bursa de Valori din Luxemburg, cât și pe Bursa de Valori București. “Obligațiunile ipotecare sunt instrumente moderne de finanțare care vor contribui la dezvoltarea instituțiilor financiare din România și a pieței de capital” a declarat Sergiu Oprescu.

Tranzacția a fost intermediata de banca de investiții Barclays Bank PLC în calitate de Lead Manager și Alpha Finance România în calitate de Co-Manager.

“La aproape 18 ani de la lansarea primului împrumut pentru achiziția de locuințe, Alpha Bank Romania deschide un nou capitol pe piața bancară locală cu acest nou instrument de finanțare, demonstrând încă o dată capacitățile sale de pionierat,” a declarat Sergiu Oprescu, Președintele Executiv Alpha Bank Romania.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele