Donald Trump Jr. va fi audiat în Senatul american

28
2 minute de lectură

Donald Trump Jr., fiul cel mare al președintelui american, a acceptat să fie audiat luna viitoare în Comisia de Informații a Senatului de la Washington, în cadrul unei anchete privind ingerințele electorale ruse, relatează Mediafax.

Potrivit înțelegerii între avocații fiului președintelui și congresmani, audierea ar putea dura până la patru ore, au declarat surse bine informate.

Este pentru prima dată când un membru al familiei președintelui Trump este citat, și un semn suplimentar că senatorii continuă propria anchetă privind ingerințele electorale ruse chiar și după publicarea raportului procurorului special Robert Mueller.

Președintele american, Donald Trump, a afirmat marți că este de părere că fiul său este tratat foarte incorect.

„Este o situație foarte grea pentru că fiul meu a depus mărturie, estimez, peste 20 de ore despre ceva ce Mueller a spus că este 100% în regulă, iar acum vor să depună din nou mărturie“, a declarat liderul de la Casa Albă. „Îmi pare foarte incorect“, a completat Trump.

Donald Trump Jr., ar urma să fie întrebat despre proiectul imobiliar numit „Turnul Trump“ din Moscova. În septembrie 2017, în cursul audierii în Comisia Juridică a Senatului SUA, fiul cel mare al președintelui a afirmat că membrii familiei Trump nu știau prea multe despre acest proiect.

Potrivit raportului special al procurorului special Robert Mueller, Trump a autorizat și a rămas interesat de proiectul de la Moscova, care a fost descris ca fiind „extrem de profitabil“.

Mai mult, Michael Cohen, fost avocat al președintelui Trump, le-a spus congresmenilor că i-a informat despre acest proiect pe Trump Jr. și pe Ivanka Trump de „aproximativ zece ori“.

Un alt subiect al audierii ar putea fi întrevederea lui Trump Jr cu avocata rusă Natalia Veselnitskaya. Donald Trump Jr. a declarat anterior că nu i-a spus tatălui său despre această întrevedere, însă Cohen a mărturisit că fiul președintelui l-a informat pe Donald Trump că întrevederea va avea loc.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele