Primăria Capitalei împrumută 100 de milioane de euro pentru plata datoriilor RADET

59
1 minut de lectură

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, într-o ședință de joi, ca Primăria Capitalei să se împrumute 100 de milioane de euro de la Trezorerie pentru plata datoriilor pe care RADET le are către ELCEN, informează Mediafax.

Primăria Capitalei a convocat, joi, o ședință de îndată a Consiliului General al Municipiului București, pentru un proiect prin care Municipalitatea vrea să împrumute de la Ministerul Finanțelor aproape 100 de milioane de euro, pentru plata datoriilor pe care le are RADET.

„Se aprobă contractarea de la Ministerul Finanțelor Publice a unui împrumut din venituri din privatizare în valoare de 462.661.949 lei (aproape 100 de milioane de euro), cu o maturitate de maximu 20 de ani. Contractarea împrumutului se face pentru plata subvențiilor restante aferente furnizării energiei termice către populație”, se arată în proiectul aprobat joi.

„În decembrie anul trecut, PMB a primit de pe fila de plan o sumă mai mică cu 500 de milioane de lei, care era planificată în vederea plății gazelor, nu am primit nicio explicație de la Ministerul de Finanțe (…) Situația nu putem să afirmăm că este una foarte bună. Noi sperăm că ultimele evoluții politice vor rezolva și această problemă”, a declarat, joi, Gabriela Firea, la ședința Consiliului General al Municipiului București.

Edilul a mai precizat că un astfel de împrumut s-a mai făcut și în 2015, de pe vremea când primar era Răzvan Sava. 

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele