Primăria Suceava achiziționează un aparat de testare pentru Covid-19

55
2 minute de lectură
Sursa foto: Twitter

Primăria Suceava achiziționează un aparat de testare pentru noul coronavirus. Aparatul va fi adus într-o săptămână, din Coreea de Sud, iar costul este de aproximativ 430.000 de lei, potrivit oficialilor locali, transmite Mediafax.

Primăria municipiului Suceava achiziționează un aparat de testare pentru noul coronavirus în valoare de aproximativ 430.000 de lei a transmis, joi, primarul Ion Lungu.

„Astăzi am semnat un contract cu firma Praxis Medica din Iași pentru aducerea unui aparat de testare pentru noul coronavirus (Covid-19), tip PCR din Coreea de Sud. Valoarea contractului cu echipamentele necesare ajunge la suma de 429.158,82 RON (TVA inclus). Am achitat astăzi avansul în suma de 299.122,57 RON (TVA inclus), conform ordinului de plată anexat.”, a scris Ion Lungu pe pagina de Facebook.

Potrivit primarului, aparatul va ajunge la Spitalul Județean Suceava într-o săptămână.

„În urma discuției avute cu noul Manager al Spitalului Județean de Urgență «Sfântul Ioan cel Nou» Suceava, Doctorul Florin Filip, s-a dat undă verde pentru montarea aparatului de testare la spital. Perioada de livrare prevăzută în contract este de 14 zile, dar am primit promisiunea din partea vânzătorului că va face tot posibilul pentru a livra comanda într-o săptămână.”, a mai transmis edilul.

El a precizat că prin aducerea acestui aparat la Suceava se dorește testarea cu prioritate a cadrelor medicale dar vor fi testate și persoanele care prezintă suspiciune de infectare cu noul coronavirus.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele