Primul credit sindicalizat transfrontalier România – Republica Moldova

Banca Transilvania şi Victoriabank au acordat primul credit sindicalizat transfrontalier România - Republica Moldova, în valoare de 21 de milioane euro, arată un comunicat de presă comun, al celor două instituții de credit.

36
2 minute de lectură

Împrumutul a fost acordat unui client cu o vechime de zece ani al Victoriabank, centrul comercial Shopping MallDova, dezvoltat de Lemi Invest, un joint venture între Fiba Holding şi Summa Turizm Yatirimciligi. Tranzacţia a fost iniţiată de Victoriabank, iar Banca Transilvania, prin Departamentul Finanţări Structurate din cadrul Diviziei Mari Clienţi Corporativi, a asigurat structurarea şi negocierea acesteia.

Prin refinanţarea împrumuturilor Lemi Invest S.A., care deţine centrul comercial Shopping MallDova, cele două bănci finanţează indirect construirea primei clădiri de birouri clasa A+ din Chişinău şi a unui hotel de 4 stele, Courtyard by Marriott, dezvoltate de una dintre companiile din grupul Lemi Invest S.A.

Shopping MallDova este primul centru comercial de nivel european din Republica Moldova, construit în 2008, pe o suprafaţă de 75.000 m. Acesta găzduieşte circa 100 magazine ale unor branduri internaţionale, zeci de restaurante şi zone de agrement, cinema etc. Datorită infrastructurii şi ofertei, Shopping MallDova a devenit destinaţia cea mai căutată de shopping şi petrecere a timpului liber pentru locuitorii Chişinăului.

„Ne bucurăm că avem ocazia să susţinem idei antreprenoriale de o asemenea anvergură, realizate în Republica Moldova. Pe lângă colaborarea foarte bună între toate părţile implicate, a fost şi o ocazie de a împărtăşi cu Victoriabank know-how-ul BT, ceea ce, cu singuranţă, va ajuta în proiecte similare,” a declarat Omer Tetik, director general, Banca Transilvania.

La rândul său, Bogdan Pleşuvescu, preşedinte, Victoriabank a declarat că „Apartenenţa Victoriabank la un grup financiar puternic cum este Banca Transilvania a permis structurarea acestei finanţări sindicalizate în Republica Moldova. Adaptarea standardelor ‘The Loan Market Association’ la specificul legislaţiei româneşti a fost un proiect început acum 4 ani cu echipa BT şi iată că acesta a fost lansat acum şi în Republica Moldova. Noul produs de finanţare va permite accesul companiilor din Republica Moldova la finanţări mai mari de 15 milioane euro, care în formatul standard nu ar putea fi susţinute doar de o singură bancă locală”.

Banca Transilvania este unul dintre acţionarii majoritari ai Victoriabank, alături de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele