Primul deces în Parlamentul European din cauza infecției cu noul coronavirus. Avea 40 de ani și nicio boală

4335
2 minute de lectură
Twitter

Un italian de 40 de ani, membru al staff-ului tehnic din Parlamentul European, a murit din cauza infectării cu noul coronavirus. Acesta este primul caz de deces din cadrul instituțiilor europene, transmite AFP.

 „Parlamentul European confirmă, cu regret, un deces în rândul personalului său extern, cauzat, potrivit informaţiilor actuale, de coronavirus”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a instituţiei, citată de AFP.

Mai mulţi membri ai Comisiei, Consiliului şi Parlamentului UE, care au mii de angajaţi la Bruxelles, au fost contaminaţi cu noul tip de coronavirus, printre aceştia numărându-se şi negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, aflat în carantină.

„Primul deces din cauza coronavirusului, în Parlamentul European. Un coleg de-al nostru, italian, membru al staff-ului tehnic, s-a stins la Bruxelles, în doar 5 zile de la internarea în spital. Avea 41 de ani şi, aparent, nicio altă boală. Colegii lui sunt şocați de rapiditatea cu care s-a întâmplat totul. Unii dintre ei, oameni tineri, sunt, la rândul lor, infectați”, a scris europarlamentara Carmen Avram pe Facebook.

Joi, Parlamentul European organizează o sesiune plenară specială pentru a putea fi aprobate primele măsuri pentru a ajuta țările să facă față epdemiei cu noul coronavirus.

„Parlamentul susține pe deplin măsurile fără precedent luate de UE pentru a ajuta statele membre să facă față pandemiei și să-i atenueze efectele. Pentru a-și îndeplini rolul, Parlamentul face tot posibilul pentru a accelera punerea în aplicare a acestor inițiative.

În timpul sesiunii din 26 martie, deputații vor dezbate și vota mai multe măsuri:

-Inițiativa prin care se va pune la dispoziția țărilor UE suma de 37 de miliarde de euro din fondurile de coeziune pentru a rezolva consecințele crizei;

-O propunere legislativă pentru extinderea domeniului de aplicare al Fondului de solidaritate al UE pentru a acoperi situațiile de urgență de sănătate publică;

-O propunere a Comisiei Europene de a stopa așa-numitele „zboruri fantomă” cauzate de focarul Covid-19

Toate aceste propuneri trebuie aprobate apoi de Consiliul UE.

În mod normal, deputații ar trebui să fie prezenți pentru a vota, dar din cauza focarului de corona au fost adoptate măsuri speciale care să le permită să voteze de la distanță.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele