Printr-un tweet din avion

94
2 minute de lectură

Cel mai probabil, Trump nu postează pe Twitter înconjurat de consilieri. Doar nu ni-l închipuim cu telefonul în mână și, înconjurat de echipă, gată să dea ”Send” la un tweet. Mai ales că atunci când se dezlănțuie, dă tweet după tweet. Și mai ales când locul din care comunică e Air Force 1, e drept, de la vreun birou din avion, dar oricum nu la fel de larg și confortabil pentru munca în echipă precum Biroul Oval. 

Probabil deci că tweetul lui Trump din Air Force 1 prin care a anulat întâlnirea cu Putin spre care se îndrepta a fost dat de unul singur. S-o fi consultat cu oamenii lui, nu zic nu, dar anunțul și trimiterea au fost făcute personal. După cum personal a fost și avocatul său, Michael Cohen, care acum recunoaște că a mințit în legătură cu o declarație din fața senatorilor americani.

Ce legătură are Cohen cu anularea întâlnirii cu Putin? Are. Oficial, adică, în acest caz, potrivit Twitter, Trump și-a anulat întâlnirea față în față cu Putin din cauză că Moscova nu le-a dat ucrainenilor înapoi marinarii și vasele reținute după incidentul din Strâmtoarea Kerci. Ciudat mod de argumentare. Nu că nu ar fi principial corect, dar dacă tot îl interesa soarta ucrainenilor luați pe sus de Rusia, Trump mai bine invoca (și) cazul mult mai tare al lui Oleg Sențov. Acesta a fost răpit din Ucraina și rușii au pretins apoi că nici nu e cetățean ucrainean. 

Este însă posibil ca în decizia personală a lui Trump să fi cântărit și ultima declarație a lui Cohen. Avocatul a spus că i-a mințit pe senatori în cadrul unei audieri. Despre ce era vorba la audiere? Despre un bloc turn în care Trump voia să investească. Unde mai exact și când? În Moscova, în 2016, când Trump candida în alegerile primare republicane iar avocatul personal Cohen negocia proiectul.

Și noi care credeam că…

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele