Problema țițeiului contaminat: posibil acord

Polonia și Rusia trebuie să convină, însă, asupra volumului de petrol contaminat, printre altele.

40
1 minut de lectură

Polonia și Rusia ar putea să ajungă la un acord privind contaminarea petrolului și compensațiile aferente până la 10 iunie, a declarat vicepremierul rus Dmitri Kozak, citat de agenția rusă de știri TASS.

De asemenea, conducta Drujba ar putea fi curățată pe una dintre cele trei linii până pe 9 iunie și pe toate cele trei linii până pe 1 iulie, au declarat reprezentanți ai companiei petroliere poloneze PKN Orlen într-o declarație dată cu prilejul ultimei runde de discuții care a a avut loc la Varșovia între furnizorii ruși, pe deoparte și rafinăriile și operatorii polonezi și germani ai conductelor de transport, pe de altă parte.

Părțile se vor reuni pe 3 iunie la Moscova pentru a discuta despre următorii pași de urmat.

Livrările pot reîncepe pe prima linie pe 9 iunie, cu condiția ca rafinăriile germane și poloneze să reconfirme reclamațiile legate de produsele petroliere neconforme.

“În același timp, partea rusă s-a angajat să curățe toate cele trei linii ale conductei Drujba până la 1 iulie, ceea ce ar însemna că spre Polonia nu v-a mai tranzita suplimentar niciun baril de petrol crud contaminat”,au arătat reprezentanții PKN Orlen.

Operatorul polonez de conducte a fost de acord cu termenii de livrare pe parcursul perioadei în care să fie tranzitat țiței cu calitatea stabilită și să ia în considerare o perioadă de cinci luni pentru ca sistemul să fie complet curățat.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele