• Opinii
România Energie & Resurse

Energie & Resurse

Energie & Resurse

Termoenergetica are datorii cu scadența depășită de peste 206 milioane de lei

Operatorul rețelei de termoficare a Municipiului București, Termoenergetica, are datorii la ELCEN ieșite din scadență de peste 206,55 milioane de lei.

Fără investiții, Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă și căldură

Dacă lucrările majore de refacere a conductelor, vitale pentru funcţionarea sistemului, vor fi din nou amânate, o mare parte dintre cei peste 1,3 milioane de bucureşteni conectaţi la reţeaua de termoficare ar putea ajunge să se spele cu apă încălzită la aragaz.

Black Sea Oil & Gas: Extracţia gazelor din perimetrul Midia începe anul viitor

Investiţia totală în proiect este de 400 de milioane de dolari. Până în prezent, s-au cheltuit 200 de milioane de dolari.

Ministrul Economiei: Exxon Mobil nu sunt complet hotărâţi să-și vândă partea din Neptun Deep

Americanii de la Exxon Mobil nu sunt complet hotărâţi să vândă participaţia de 50% din proiectul offshore de gaze Neptun Deep.

Virgil Popescu: România va deveni un exportator net de energie

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a afirmat că prin planurile și măsurile pe care le-a gândit Ministerul, România va deveni curând exportator de energie.

BERD interesată să participe la privatizarea Hidoelectrica

Bogdan Badea, directorul general al Hidroelectrica, a declarat luni, că producătorul de energie este implicat, în prezent, în preluarea activelor CEZ din România, transmite Mediafax. „Vrem să mergem pe ideea de diversificare. În producţie, suntem implicaţi în procesul de preluare a activelor CEZ. Aşteptăm să vedem schemele de susţinere pe regenerabile din partea statulul. Partea de gaz nu este interesantă pentru Hidroelectrica, pentru că o fac alţii mai bine decât noi. Plusul de valoare est...

Modificarea legii offshore are nevoie de consens în Parlament

Virgil Popescu, ministrul demis al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a declarat la ZF Power Summit 2020 că legea offshore nu va fi modificată...

Ungurii pun cruce gazelor românești și se orientează spre alt partener

După ce au făcut presiuni, inclusiv prin lobby-istii din Statele Unite, asupra României, să urgenteze exploatarea gazelor din Marea Neagră, oficialii guvernului de la Budapesta anunță că au găsit o sursă mult mai convenabilă.
pret carburanti de la 1 ianuarie 2020

Prețul carburaților a scăzut în România, pe fondul epidemiei de coronavirus

În mai multe judeţe din ţară preţul ,benzinei standard a scăzut sub 5 lei, pe seama epidemiei de coronavirus, care a dus la scăderea prețului petrolului, informează Mediafax. În Vrancea, Dâmboviţa, Călăraşi sau Bacău, litrul de benzină costă mai puţin de 5 lei. Scăderea preţurilor petrolului este pus pe seama epidemiei de coronavirus, care a dus la scăderea preţului petrolului. Astfel, preţul petrolului a scăzut de la 59 de dolari barilul la începutul epidemiei, la 52 de dolari în ...

PLUS: Primul pas este transparentizarea pieței lemnului în România

În urma deciziei Comisiei Europene de activare a procedurii de infringement în ceea ce privește tăierile ilegale de păduri, reprezentanții formațiunii PLUS au transmis, miercuri, o pledoarie pentru transparentizarea pieței lemnului în România.