6.2 C
Bucharest
Miercuri 29.01 | 10:37
România Energie & Resurse

Energie & Resurse

Energie & Resurse

Ministrul Economiei: Premierul a solicitat posibilitatea finanțării UE pentru rețelele de gaze

Ludovic Orban a solicitat un proiect ca rețelele de distribuție a gazelor înființate de autoritățile locale să poată primi finanțare europeană.

Petroșaniul, fără căldură și apă caldă, din cauza lipsei cărbunelui. Se cere intervenția Guvernului

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara spune că problemele afectează termocentralele Paroșeni și Mintia și cere intervenția urgentă a Guvernului.

Ministrul Economiei, despre dezinformarea PSD: Prețul energiei nu va crește

Miercuri seară, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a reiterat, printr-o postare pe Facebook că prețul energiei nu crește de la 1 ianuarie, acuzându-l pe președintele Consiliului Județean Mehedinți, membru PSD, că răspândește fake-news.

Cum vor revoluţiona schimbările din sectorul stocării de energie industriile, în următorii 10 ani

O creştere puternică a producţiei de baterii litiu-ion petrecută în ultimii 10 ani a împins preţurile în jos până la punctul în care, pentru prima dată în istorie, autovehiculele electrice au devenit viabile comercial, atât din punctul de vedere al costurilor, cât şi din punctul de vedere al performanţei, arată Mediafax care citează Ziarul Financiar, ce preia o analiză CNBC. Următorul pas, care ar putea defini deceniul ce tocmai a început, este stocarea de energie la scară largă a produc...
pret carburanti de la 1 ianuarie 2020

Prețuri mai mici la carburanți, de la 1 ianuarie 2020

Prețul carburanților a scăzut, în medie, cu 32 de bani pe litru, miercuri, după eliminarea supraaccizei și actualizarea cu inflația efectuată marți de către Ministerul Finanțelor, transmite Mediafax. Ieftinirea carburanților este astfel mai mică decât cea preconizată inițial în contextul eliminării supraaccizei. Toți operatorii din piața carburanților au operat scăderea prețurilor, astfel că în stațiile Petrom din București benzina se vindea, miercuri, 1 ianuarie, în medie cu 5,26 lei/li...

Tarifele reglementate la energia electrică, pentru clienţii casnici, rămân nemodificate

Tarifele reglementate pentru energia electrică livrată de furnizorii de ultimă instanţă clienţilor casnici nu se vor modifica de la 1 ianuarie 2020, a anunţat, astăzi Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, printr-un comunicat de presă. „Ca urmare a deciziei luate astăzi, nivelul tarifelor reglementate aplicate clienților casnici de către furnizorii de ultimă instanță se mențin la nivelul celor aflate în vigoare, la acest moment”, se menţionează în comunicatul ANRE....
LUBMIN, GERMANY - AUGUST 16: In this aerial view the Castoro 10 pipelay vessel lays concrete-coated pipe for the Nord Stream 2 gas pipeline onto the seabed of the Baltic Sea on August 16, 2018 near Lubmin, Germany. The Nord Stream 2 pipeline will transport Russian natural gas from Narva Bay in Russia to Greifswald in Germany, creating an additional, direct natural gas route between Russia and western Europe. Both Poland and Ukraine have voiced their opposition to the Nord Stream project. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Kremlinul va riposta față de sancţiunile SUA pentru Nord Stream 2

Luni, purtătorul de cuvânt al administrației Vladimir Putin a anunțat că vor exista măsuri simetrice din partea Kremlinului la sancţiunile impuse, din cauza proiectului gazoductului Nord-Stream 2, de Statele Unite.

ELCEN încă așteaptă plata în avans a gazelor naturale. PMB nu a semnat convenția

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) nu a semnat convenţia de plată în avans a gazelor naturale, deşi aceasta a fost aprobată de Consiliul General al Muncipiului Bucureşti (CGMB), potrivit unui comunicat remis de ELCEN, joi, MEDIAFAX.

Guvernul își asumă răspunderea și pe modificarea OUG 114

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, a anunțat adoptarea de către Executiv a unui proiect de lege pentru corectarea unor prevederi din OUG și pentru completarea unor acte normative, proiect pe care își va asuma răspunderea

Orban: Peste 60% din reparaţiile de la calea ferată au termenul depăşit

Peste 60% din reparaţiile feroviare au termenul depăşit, iar dintre ţările care au avantajul de a fi „porţi estice ale UE”, Bulgaria „se mişcă mai repede”.