15% dintre antreprenori și manageri sunt optimisti cu privire la viitor

7 din 10 antreprenori și manageri din servicii financiare, IT, Energie, Comerț cu amănuntul, HORECA, agricultură și alte industrii din România sunt îngrijorați de posibila închidere a activității. Doar 15% au o viziune optimistă asupra a ceea ce urmează.

278
2 minute de lectură

În timp ce 60% dintre companiile din România intenționează să reia activitatea de birou în martie, potrivit unui sondaj realizat anul trecut de Undelucram.ro, un nou studiu a indicat că 57% consideră că efectele pandemiei vor fi vizibile până cel puțin la începutul anului 2022. Doar 22% cred că economia va reveni pe drumul cel bun, în a doua jumătate a anului 2021. 

Un sondaj realizat de Frames la solicitarea industriei de securitate sanitară Asociației Patronale „Protejăm România” a relevat că 72% dintre respondenți se tem că noile restricții ar putea avea un impact asupra mediului de afaceri. 7 din 10 antreprenori din cei chestionați își exprimă îngrijorarea că un al treilea val al pandemiei COVID-19 le-ar putea bloca din nou activitatea. 62% dintre cei chestionați sunt anxioși că situația epidemiologică se va agrava și 58% dintre respondenți consideră că numărul cazurilor ar putea crește, deoarece oamenii sunt mai relaxați după începerea campaniei de vaccinare. În același timp, 73% dintre cei care au răspuns la chestionare au declarat că nu au nicio garanție că măsurile de protecție pe care le-au implementat sunt eficiente. 

Rezultatele sondajului Frames au arătat, de asemenea, că creșterea prețurilor reprezintă o mare provocare pentru 43% dintre respondenți, în timp ce 29% au menționat aprofundarea blocajului financiar, 21% – scăderea vânzărilor și 19% vor întâmpina dificultăți în plata impozitelor, taxelor, rate bancare și de leasing. 

Doar 19% au spus că nu știu cum va evolua situația. 

Sondajul, „Mediul de afaceri în contextul Covid-19 – Ediția a două”, a fost realizat online, prin telefon și e-mail de către Frames. Un total de 1.117 persoane din 230 de companii din industrii, precum servicii financiare (bănci, asigurări, pensii și altele), IT&C, energie, comerț cu amănuntul, HORECA, agricultură și textile, au răspuns la chestionarele sondajului. Respondenții sunt antreprenori, manageri intermediari și de vârf bărbați (58%) și femei (42%), cu o vârstă medie de 45 de ani. 

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele