• Opinii
Untold de lansat NFT

Untold de lansat NFT colecția

Cel mai mare festival de muzică electronică din România Untold a lansat colecția NFT. „NFT-urile sunt active„ unice ”în lumea digitală care pot fi cumpărate și vândute ca orice altă proprietate, dar nu au o formă tangibilă".
Controlul restricțiilor Covid-19 a crescut de către autoritățile române

Controlul restricțiilor Covid-19 a crescut de către autoritățile române

Peste 1,2 milioane RON (245.900 EUR) din aproape 4.000 de amenzi percepute de autoritățile române. Cîțu: 10% din populația României ar trebui să fie vaccinată cu cel puțin o doză până la sfârșitul lunii martie.
România va adera la zona euro în opt ani

România va adera euro în opt ani

Analiștii CFA România anticipează că țara va adopta euro în aproximativ opt ani. RON s-ar slăbi nominal cu aproximativ 2% față de euro în decurs de 12 luni (rezultând o ușoară consolidare reală). Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 3,29%.
România întărește de control măsurile pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19

România întărește de control măsurile pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19

Restricții mai dure în București. Patru localități din jurul Bucureștiului plasează în carantină. Autorități nu văd carantina ca o opțiune pentru capitală.
Timișoara intră în carantină

Timișoara intră în carantină

Timișoara intră în carantină. Al patrulea oraș ca mărime din România, și mai multe comune învecinate au intrat în carantină timp de 14 zile începând cu 8 martie, din cauza creșterii numărului de noi cazuri COVID-19. Timișoara este primul oraș românesc de prim nivel care a luat o astfel de decizie în 2021. Sute de locuitori s-au adunat în fața primăriei pentru a protesta împotriva acestei decizii. În județul Timiș, rata de infecție cu COVID-19 este de 5,48 cazuri la mia de locuitori, în t...
sentințe de închisoare pentru Băsescu și Udrea

Sentințe de închisoare pentru Ioana Băsescu și Elena Udrea

Curtea de Apel București a condamnat fostul ministru al turismului Elena Udrea, unul dintre cei mai influenți politicieni din România în timpul administrației fostului președinte Traian Băsescu, la opt ani de închisoare. Sentințe de închisoare pentru Băsescu și Udrea sunt după 4 ani de investigații din 2017, când Direcția Națională Anticorupție (DNA) a trimis cazul în instanță. Fiica lui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a primit și ea o pedeapsă de cinci ani de închisoare într-un dosar de ...
certificatul de vaccinare pentru scopuri medicale

Iohannis: certificatul de vaccinare ar trebui folosit pentru scopuri medicale

Există îngrijorări cu privire la potențialul discriminării și lipsa unor dovezi suplimentare ale efectului vaccinurilor asupra eficienței acestora în reducerea răspândirii virusului.
Profitul Băncii Transilvania scade

Profitul Băncii Transilvania scade cu 20%

Profitul net consolidat al celui mai mare grup financiar din România pe active, Banca Transilvania a scăzut cu 20% în 2020. Cu toate acestea, profitabilitatea băncii a rămas peste media pieței, iar activele sale au crescut mai repede decât media pieței.
Să lăsăm ipocrizia deoparte

Să lăsăm ipocrizia deoparte sau să continui să fii oaia neagră a Europei

Guvernul României pune Legea pensiilor pe gheață timp de doi ani ca parte a încercărilor sale de a îngheța cheltuielile publice și de a reduce deficitul bugetar, care este estimat la 7,1% din PIB anul acesta.
Pentru 2021, este prevăzută doar o creștere de 4,8% astfel majorarea a pensiilor a fost anulată.

Creșterea pensiilor în 2021 este anulată

PNL la guvernare spune că următoarea creștere a pensiilor nu va avea loc până în ianuarie 2022, ignorând propriile promisiuni de creștere a pensiilor cu 8,1% în 2021 făcute la alegerile generale de anul trecut. Pentru 2021, este prevăzută doar o creștere de 4,8% astfel majorarea a pensiilor a fost anulată.