Pădurar de la Ocolul Silvic Brad, arestat la domiciliu. Garda Forestieră a găsit 85 de arbori tăiați

206
2 minute de lectură
Foto: Pixabay

Garda Forestieră a găsit 85 de cioate de arbori tăiați fără drept, din diferite esențe, în urma unui control la Ocolul Silvic Brad, arondat cantonului silvic Valea Lungă. Ministrul Mediului a decis suspendarea contractului de muncă al pădurarului, care este parte în ancheta penală, transmite Mediafax.

Garda Forestieră Timişoara a informat Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor că, la solicitarea Poliţiei Brad, a făcut un control parțial în fondul forestier proprietate publică a statului român, administrat de Ocolul Silvic Brad, arondat cantonului silvic Valea Lungă.

„În urma acestui control, Garda Forestieră Timişoara a inventariat un număr de 85 de cioate de arbori tăiaţi fără drept, de diferite esenţe. Volumul total al lemnului este de 52,127 mc, valoarea prejudiciului fiind de 33.112,797 lei”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Mediului.

Astfel, săptămâna aceasta au avut loc mai multe descinderi la domiciliile unor suspecţi care ar fi fost implicaţi în furtul de material lemnos, precum şi alte fapte de natură penală, fiind deschis un dosar penal în care este cercetat şi pădurarul din cantonul silvic Valea Lungă.

În prezent, față de pădurar s-a dispus măsura de arest la domiciliu.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a dispus suspendarea contractului de muncă al pădurarului din cantonul silvic Valea Lungă, până la finalizarea anchetei.

Garda Forestieră Timişoara va face un control de fond pe întreaga suprafaţă a cantonului silvic, pentru a preda gestiunea acestuia către un alt pădurar.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele