Procesul împotriva lui Trump| Preşedintele Curții Supreme de Justiție din SUA a depus jurământul în Senat

32
1 minut de lectură
Sursa Foto: Twitter

Judecătorul John Robert, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie din SUA, a depus joi seară jurământul în Senatul american în calitatea de coordonator al procesului împotriva preşedintelui Donald Trump, relatează CNN.

John Roberts va fi coordonatorul procesului intentat de Camera Reprezentanţilor în procedura demiterii preşedintelui Donald Trump.

De asemenea, senatorii au depus jurămintele pentru procesul intentat preşedintelui Statelor Unite.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele