Procuratura suedeză renunță la ancheta care îl vizează pe fondatorul Wikileaks Julian Assange

17
1 minut de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Ancheta din Suedia care îl vizează pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange, aflat acum într-o închisoare din Marea Britanie, nu va fi continuată, a anunțat marți procuratura suedeză, potrivit cotidianului The Guardian, preluat de Mediafax.

„Vreau să vă informez despre decizia mea de a nu continua cu investigația preliminară“, a declarat într-o conferință de presă procurorul-șef adjunct Eva-Marie Persson.

Decizia de marți vine după ce, în luna iunie, un tribunal suedez a hotărât că Assange – care neagă acuzațiile – nu ar trebui să fie arestat.

Cu două luni înainte, australianul în vârstă de 48 de ani a fost alungat din ambasada Ecuadorului de la Londra, unde se afla din anul 2012. Imediat după aceea, el a fost arestat, aflându-se în continuare în închisoare, ispășind o pedeapsă de 50 de săptămâni în Londra pentru că a încălcat termenii eliberării condiționate din 2012.

De asemenea, Assange încearcă să evite să fie extrădat în Statele Unite, unde este acuzat pentru publicare de documente secrete. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele