Procurorul general al Republicii Moldova a demisionat

55
2 minute de lectură

Procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, și-a anunțat joi demisia din funcție, spunând că instituția pe care a condus-o a fost supusă în ultimele zile unui atac fără precedent.

Eduard Harunjen a trimis un mesaj prin care și-a anunțat demisia din funcție. Fostul Procuror spune că instituția pe care a condus-o a fost supusă în ultimele zile unui atac fără precedent și speră că gestul său „să oprească atacurile furibunde asupra instituției, procurorii să fie lăsați să lucreze, să poată finaliza dosarele la care lucrează, inclusiv cele de răsunet, care îi vizează pe unii din zona politicului“, relatează Mediafax.

Harunjen critică dur hotărârea Parlamentului și spune că pleacă „întru curmarea riscurilor de ordin juridic provocate de hotărârea de marți a Parlamentului, una evident ilegală și anticonstituțională, dar și pentru a proteja imaginea Procuraturii Generale și munca întregului corp de procurori, îmi anunț demisia în temeiul literei a) alineatul 1) articolul 58 al legii Nr. 3 din 25 februarie 2016 cu privire la Procuratură“.

Maia Sandu: Harujen trebuie să răspundă pentru tot ce a făcut

„Chiar dacă și-a depus demisia, Harunjen va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut sau nu a făcut cât a fost la cârma Procuraturii Generale. Pentru dosarele politice la intentarea cărora a contribuit, pentru inacțiunea în ceea ce privește lichidarea schemelor infracționale comise de oamenii regimului, pentru lipsa de progres în recuperarea banilor furați și în pedepsirea făptașilor furtului bancar, pentru deposedarea de afaceri a celor care spuneau «nu» regimului, pentru multe alte fărădelegi comise de el personal și procurorii din subordine“, a comentat premierul Maia Sandu, într-o postare pe Facebook.

„Precum am mai spus, următorul Procuror General trebuie să fie o persoană integră și independentă atât de politic, cât și de orice grupuri de interese, care ar fi în măsură să-i tragă la răspundere pe toți cei care au furat din banii publici, cât și să înceapă un proces veritabil de reformă a procuraturii. Nu avem dreptul să greșim încă o dată“, a adăugat ea.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele