Producţia industrială din China, la cel mai mic nivel din ultimii 17 ani

24
1 minut de lectură

Producţia industrială a Chinei a înregistrat în august cel mai slab nivel din ultimii 17 ani și jumătate, pe fondul războiului comercial cu Statele Unite şi din cauza diminuării cererii interne, potrivit Mediafax.

Indicii vânzărilor cu amănuntul și ai investițiilor s-au agravat, potrivit datelor prezentate luni, întărind opinia conform căreia China va reduce unele rate ale dobânzii săptămâna aceasta pentru prima dată în peste trei ani, pentru a preveni o scădere mai accentuată a economiei.

În pofida multitudinii de măsuri care vizau stimularea creșterii economice, luate începând cu anul trecut, cea de-a doua economie din lume mai are de lucru pentru a se stabiliza, iar analiștii spun că Beijingul trebuie să dezvolte mai mulţi stimuli pentru a evita o încetinire şi mai accentuată a economiei.

Creșterea producției industriale a scăzut în mod neașteptat la 4,4% în august față de aceeași perioadă a anului trecut şi cu 4,8% faţa de iulie, cel mai lent ritm din februarie 2002. Analiștii chestionați de Reuters au prevăzut o creştere de până la 5,2%.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele