Profiturile Samsung au scăzut cu 56% comparativ cu anul precedent

128
2 minute de lectură

Profiturile Samsung Electronics au scăzut cu 56% în al doilea trimestru al acestui an, comparativ cu anul precedent, compania precizând că urmează să se confrunte cu o perioadă ceva mai dificilă, relatează BBC.

Rezultatul reflectă o situație resimțită de întreaga industrie în ultima perioadă, pe fondul disputei comerciale dintre Statele Unite și China. Compania este de asemenea afectată de o dispută între Japonia și Coreea de Sud.

Compania sud-coreeană a anunțat profituri de 5,6 miliarde de dolari pentru trimestrul încheiat în iunie, scădere cu 56% față de al doilea trimestru al anului 2018. Rezultatul este în concordanță cu estimările companiei.

Într-un comunicat dat publicității de Samsung, compania a anunțat că prețurile microcipurilor de memorie au continuat să scadă, „în pofida unei ușoare creșteri a cererii“.

„Compania se confruntă cu dificultăți determinate de incertitudini apărute nu doar în aria sa de afaceri, dar și din cauza schimbărilor mediului macroeconomic global“, se arată în continuare.

Japonia a impus recent limitări la exporturile unor materiale utilizate la fabricarea semiconductorilor și a ecranelor telefoanelor smart.

Pe de altă parte, Samsung a fost nevoit să amâne lansarea noului său telefon pliabil, pe fondul mai multor relatări cu privire la defectarea ecranelor.

Defectul a fost o lovitură de imagine primită de Samsung, care se confruntă cu o scădere a vânzărilor și o competiție tot mai acerbă din partea companiilor rivale, între care Huawei, gigantul chinez al telecomunicațiilor.

Săptămâna trecută, Samsung a anunțat că Galaxy Fold va fi lansat pe piață în septembrie, după ce s-au făcut mai multe îmbunătățiri.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele