Proiectul de revizuire a Constituției ajunge la Parlament. Urmează un nou referendum

108
1 minut de lectură

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că liberalii vor înainta luni Parlamentului proiectul de revizuire a Constituției, precizând că inițiativa a fost transmisă și partenerilor din Opoziție care au semnat acordul național politic propus de președintele Klaus Iohannis.

„Luni îl vom înainta în Parlament. Somez partidele din coaliția guvernamentală să susțină proiectul nostru, pentru că altfel se vor plasa împotriva românilor și riscă să dispară de pe scena politică. Referendumul de aprobare a modificărilor constituționale ar trebui organizat odată cu primul sau cu al doilea tur al alegerilor prezidențiale”, a scris Ludovic Orban, joi, pe Facebook.

BEx al PNL a adoptat, marți, proiectul de revizuire a Constituției în urma rezultatului referendumului din 26 mai. Ludovic Orban preciza atunci că proiectul include și interdicția persoanelor condamnate de a mai candida.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că decizia Curții Constituționale prin care a validat referendumul pe justiție din 26 mai obligă toate forțele politice „să pună de urgență în aplicare votul cetățenilor”.

Curtea Constituțională a României a validat, joi, referendumul pe justiție și a respins cele 5 contestații.

Președinții PNL, USR, PMP şi Pro România au semnat, pe 13 iunie, la Cotroceni, acordul politic naţional iniţiat de șeful statului pentru consolidarea parcursului european al României.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele