Proiectul USR de desființare a secției de anchetare a magistraților, adoptat tacit

1 minut de lectură

Camera Deputaților a adoptat tacit proiectul USR de desființare a secției speciale de anchetare a magistraților.

Anunțul a fost făcut chiar de Florin Iordache, vicepreședintele PSD al Camerei Deputaților, care a spus că proiectul a trecut tacit pentru că termenul limită pentru dezbatere și vot a expirat pe 21 februarie. Proiectul a fost trimis la Senat, care este for decizional.

Și liberalii au depus la parlament o inițiativă similară, exact în ziua în care a expirat termenul de dezbateri acordat proiectului USR. Liberalii și-au motivat inițiativa prin faptul că secția de investigare a magistraților reprezintă un instrument de presiune împotriva magistraților. Proiectul liberalilor prevede, pe lângă solicitarea de desființare a secției, revenirea procurorilor care au activat în secția specială în parchetele de unde au venit iar dosarele lor redistribuite parchetelor care au competența de a le soluționa.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele