Proprietarul Tuborg în România a cumpărat firma de lactate Muller Dairy Ro SRL

268
1 minut de lectură

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Central Bottlings Company Ltd achiziţionează de la Molkerei Alois Muller GmbH & CO KG participaţia deţinută de acesta la capitalul Muller Dairy Ro SRL, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenței.

The Central Bottlings rămâne unic acţionar al companiei Muller Dairy Ro SRL. Anterior acestei tranzacţii, Muller Dairy Ro SRL era deţinută de The Central Bottlings şi Molkerei Alois Muller GmbH & CO KG.

Central Bottlings Company Ltd este o companie israeliană care produce și comercializează în România berile Tuborg și Carlsberg, sucurile naturale Granini şi carbogazoase, precum şi produse lactate în România.

Muller Dairy Ro SRL are ca obiect principal de activitate intermedierea în comerţul cu produse alimentare, băuturi şi tutun. Aceasta comercializează, în fapt, produse lactate. Muller a intrat pe piata românească în anul 2008, printr-un joint-venture cu grupul israelian Central Bottlings Company (CBC). Compania are în prezent 53 de angajați.

”Autoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante,” se menționează în comunicatul Consiliului Concurenței.

Asistența juridică a Central Bottling Company Ltd în revizuirea și negocierea noii licențe de producție și comercializare, precum și cu privire la operațiunea de concentrare economică și notificarea Consiliului Concurenței din România a fost oferită de cabintul de avocatură Suciu Popa.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele