Un lider al Ligii Nordului pledează pentru ieşirea Italiei din Uniunea Europeană

21
Foto: Facebook
1 minut de lectură

Claudio Borghi (foto), unul dintre liderii formaţiunii Liga Nordului, aflată la guvernare, crede că Italia va trebui să iasă din Uniunea Europeană, dacă rezultatul scrutinului europarlamentar nu va permite reformarea Blocului comunitar.

„Cred că aceasta este ultima șansă. Dacă în urma acestor alegeri vor rămâne ca de obicei pionii conduşi de Germania pentru coordonarea politicilor economice, sociale şi în materie de imigraţie, pentru avantajul şi consumul Germaniei, eu voi spune să ieşim din UE. Fie reuşim schimbarea Uniunii Europene, fie va trebui să ieşim“, a declarat Claudio Borghi, în cursul unei conferinţe sindicale, catalogând proiectul european drept „falimentar şi toxic pentru Italia“, relatează Mediafax.

„Dacă acest mediu rămâne toxic, eu aş spune să ieşim. Începând din anul 2000 până în prezent, Italia a avut o creştere economică de 3%. Am pierdut două decenii și nu am avut niciun progres economic“, a precizat Claudio Borghi.

Guvernul Italiei este format din membri ai partidului de extremă-dreapta Liga Nordului şi ai Mişcării Cinci Stele. Posibilitatea ieşirii Italiei din Uniunea Europeană nu este prevăzută în programul de guvernare, dar Executivul Giuseppe Conte este implicat într-o serie de dispute cu Uniunea Europeană.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele