Protest față de proasta organizare a votului în diaspora

77
3 minute de lectură

Câteva sute de persoane s-au adunat duminică noaptea în Piața Victoriei din Capitală pentru a celebra prezența la urne, dar și în semn de solidaritate cu românii din diaspora, care au așteptat ore în șir la cozile formate în secțiile de votare pentru a-și exercita acest drept, relatează Mediafax.

„Am venit să protestez și să celebrez, în același timp. Ce s-a întâmplat astăzi, mobilizarea de la vot este un succes, indiferent de rezultatul final. Faptul că lumea a ieșit din casă și a votat este un succes extraordinar, faptul că referendumul a fost validat, la fel. Am venit pentru că sunt bucuroasă, dar și ca un fel de protest, pentru că mi se pare important să continuăm aceste semnale și să cerem să fim ascultați. Situația din diaspora nu e o mare surpriză. S-a întâmplat și în trecut, organizarea defectuoasă nu e o întâmplare, ci s-a încercat împiedicarea oamenilor să ajungă la vot, pentru că semnalele pe care le-au primit politicienii români și PSD din diaspora, până acum, erau destul de clare. (…) Nu numai pe 10 august, ci și apoi știau care e atitudinea oamenilor. (…) Nu vrem hoție, nu vrem să fim conduși de hoți și lucrul acesta s-a văzut. S-a văzut la urne“, a spus Raluca, în vârstă de 40 de ani.

Potrivit unor surse avizate, la protestul din Piața Victoriei s-au strâns câteva sute de persoane.

La rândul său, Mihai Olaru, din Teleorman, a spus că s-a prezentat în Piața Victoriei în semn de solidaritate cu românii din diaspora.

„Nu au fost lăsați să voteze, li s-au pus bețe în roate. Și în cazul nostru, ca studenți, am avut dificultăți la votare. Eu am fost la secția 117, cei care am fost pe liste suplimentare am intrat în clădire în 10 minute, apoi am stat două ore la coadă, pentru că doamna care se ocupa de noi era foarte lentă, nu era atentă și scria toate listele de mână. Votul de azi a fost oarecum o reușită, pentru că mai mulți români au ieșit la vot, ceea ce este foarte important“, a declarat Mihai Olaru.

„Am venit în piață ca să fiu alături de românii care nu au reușit azi să voteze, care au stat la cozi, deoarece s-a încercat să nu se voteze. Cine a organizat votul este responsabil pentru ce s-a întâmplat azi, dar sper că organizarea nu a fost făcută așa intenționat. A fost un număr foarte mare de votanți, undeva la 9 milioane, rezultatul este bun și cred că au votat cu cine au crezut ei că e mai bine. Acest vot va atrage un semnal de alarmă împotriva celor care vor să facă rău țării“, a spus și Ștefan Chlebosu din Brăila.

Cozi de mii de oameni s-au format în fața secțiilor de votare din Bruxelles, Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin și Regensburg, românii declarându-se nemulțumiți, pe rețelele de socializare, că așteaptă ore bune în mulțime din cauza organizării slabe a autorităților române.

În acest sens, președintele Klaus Iohannis a declarat că PSD și-a bătut joc pentru a doua oară de români prin organizarea votului, mai ales în Diaspora.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele