Violențe în timpul protestelor de la Barcelona, declanșate în urma condamnării unor lideri catalani

34
2 minute de lectură
Photo by Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images

Forțele de ordine au folosit bastoane în încercarea de a dispersa oamenii care s-au adunat la aeroportul din Barcelona pentru a protesta față de condamnarea mai multor lideri separatiști catalani în legătură cu rolul pe care l-au jucat în tentativa de proclamare a independenţei regiunii, în 2017, conform Mediafax.

Protestatarii s-au strâns în apropierea ieșirii de la metrou în incinta terminalului principal al aeroportului din Barcelona.

Un număr tot mai mare de protestatari este prezent la aeroport, astfel că poliția suspendarea circulației metroului spre aeroport.

Sute de studenți și funcționari protestează în diferite zone din Barcelona, blocând mai multe străzi în apropierea sediilor unor instituții guvernamentale.

Manifestații similare se desfășoară și în alte localități din Catalonia, cum ar fi Girona și Lleida.

Quim Torra, liderul Guvernului regional de la Barcelona, a denunțat decizia instanței supreme, catalogând-o drept „un act de răzbunare, nu un act de justiție”.

Catalonia a organizat în 2017 un referendum privind independenţa faţă de Spania. Plebiscitul, care a avut rezultat pro-independenţă, nu a fost aprobat de Curtea Constituţională din Spania. Parlamentul catalan a proclamat independenţa, dar a suspendat decizia. Liderii UE au pledat pentru soluţionarea crizei prin dialog.

După patru luni de deliberări, instanţa supremă de la Madrid a anunțat luni că nouă lideri separatiști catalani au primit sentințe între 9 și 13 ani în închisoare.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele