Protestele contrastelor: vineri, sute de răniţi, sâmbătă niciun act de violenţă

111
2 minute de lectură

Un protest fără incidente a avut loc sâmbătă seara la Bucureşti, în faţa sediului guvernului, în acelaşi loc în care cu o zi înainte peste 400 de manifestanţi au avut nevoie de îngrijiri medicale după intervenţia în forţă a jandarmilor.

La mitingul de sâmbătă s-a scandat împotriva guvernului şi a principalului partid de guvernământ şi pentru o justiţie independentă.

Mulţi dintre participanţi au spus că au venit din nou la protest motivaţi de ceea ce ei au numit intervenţia brutală a jandarmeriei împotriva manifestanţilor paşnici.

Ei au spus că s-au dotat preventiv cu măşti chirurgicale şi alte produse farmaceutice în cazul în care jandarmii vor folosi din nou gaze lacrimogene.

Jandarmeria a susţinut că vineri a reacţionat în mod legal la agresiunile unor membri ai galeriilor de fotbal.

Parchetul militar a anunţat că a declanşat o anchetă, iar ministrul de interne Carmen Dan a spus că mai mulţi poliţişti şi procurori lucrează pentru identificarea autorilor violenţelor.

Până acum, două persoane au fost propuse pentru arestarea preventivă în urma violenţelor de vineri.

Preşedintele României Klaus Iohannis a spus că jandarmeria a acţionat “disproporţionat” la mitingul de vineri.

În replică, preşedintele PSD Liviu Dragnea a susţinut că grupuri organizate şi sprijinite de opoziţie şi de şeful statului au încercat să provoace căderea guvernului şi a cerut ca autorităţile să stabilească în ce măsură actele de violenţă au fost determinate de unele partide şi lideri politici din opoziţie.

Liderul PNL Ludovic Orban a spus că PNL va sesiza Parchetul General pentru a cerceta comportamentul “brutal” al Jandarmeriei şi că va începe strângerea de semnături pentru a convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă în acest caz.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele