PSD: A doua filială anti-Dragnea

117
2 minute de lectură

Filiala de Ilfov a PSD, una dintre cele mai numeroase ale partidului, îi cere demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea formaţiunii și își anunță sprijinul pentru președinta organizației, Gabriela Firea.

„Spunem NU conducerii discreționare a unui singur om, spunem NU politicii  pumnului în gură adus argumentelor susținute de cei care nu se află în cercul apropiaților domnului Dragnea, spunem NU dezinformării și manipulării în scopuri personale!”, a postat pe pagina sa de facebook filiala de Ilfov a PSD.

Este a doua filială care, în ansamblu, se ridică împotriva lui Liviu Dragnea, după cea de la Brăila, care deja a cerut demisia liderului actual al PSD. La Brăila, PSD a decis în Comitetul Executiv de la Neptun că va declanșa alegeri înainte de termen, pentru ca organizația să nu mai aibă conducere interimară. Mihai Tudose, fostul premier care a demisionat în urma unui conflict cu Dragnea, a anunțat că va participa la alegerile pentru șefia filialei Brăila.

Se așteaptă și o susținere deschisă din partea organizației București a social-democraților, unde Gabriela Firea este președinte interimar. Este însă posibil ca la nivelul acestei structuri a PSD părerile să fie împărțite, în condițiile în care primarul de la sectorul 3, Robert Negoiță, ca și senatorul Șerban Nicolae vor postul de președinte.

De la filiala Botoșani a PSD s-au anunțat deja două solidarizări cu Gabriela Firea. Sunt ale unor deputați, astfel că la nivel parlamentar, Liviu Dragnea a pierdut două voturi în ultimele zile, de la izbucnirea controversei cu Gabriela Firea. Într-o postare pe facebook, deputatul de Botoșani l-a atacat pe Dragnea și le-a cerut colegilor de partid „să aducă partidul la matcă”. „ Unicul demers politic al conducerii partidului este acum o luptă absurdă, fără argumente și fără folos pentru cetățeni, cu toată lumea care i se opune. Nu pot merge mai departe alături de această viziune”, a scris deputatul PSD.

La rândul său, deputatul de Botoșani Răzvan Rotaru a anunțat că nu pleacă din PSD, ci o susține pe Firea în demersul de îndepărtare a lui Dragnea de la conducerea PSD. “Nu am fost niciodată consultaţi. Nu am fost niciodată luaţi în seamă. S-a trecut peste noi ca parlamentari. Eu am mai tras un semnal de alarmă mai demult. Nu a vrut nimeni să mă bage în seamă”, a spus parlamentarul. Și Botoșani este una dintre una dintre filialele unde Dragnea a anunțat că vrea organizarea de alegeri pentru o nouă conducere.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele