PSD depune plângere penală împotriva liberalilor care au acuzat guvernul că a furat bani de la stat

35
3 minute de lectură

PSD a anunțat, marți, că va depune o plângere penală împotriva liberalilor care acuză guvernul PSD-ALDE că a măsluit rectificarea bugetară și că a furat 10% din PIB în ultimii doi ani și jumătate. Social-democrații susțin că aceste afirmații sunt false și pun în pericol securitatea națională, informează Mediafax.

„PSD condamnă modul în care PNL dezinformează în mod conștient populația cu privire la rectificarea bugetară. Declarațiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL care acuză Guvernul că ar fi -falsificat- datele financiare și că ar fi -furat 10% din PIB- sunt de o gravitate deosebită și intră sub incidența prevederilor Codului Penal privind comunicarea și răspândirea în mod conștient de știri false care pun în pericol securitatea națională. (…) Afirmația că acest document ar fi fost „falsificat” de un membru al guvernului este o minciună, un atac politic absurd ce nu poate fi probat în niciun fel de către reprezentanții PNL. Prin urmare, PSD anunță că va face o plângere penală împotriva reprezentanților PNL care au formulat și au răspândit în mod iresponsabil astfel de informații, cunoscând caracterul fals al acestora și efectele negative pe care le pot genera asupra economiei naționale”, a transmis PSD, într-un comnicat de presă remis Mediafax.

Social-democrații precizează că acuzația că PSD ar fi furat 10% din PIB în ultimii doi ani și jumătate este contrazisă de rapoartele autorităților.

„De asemenea, acuzația că „aproximativ 10% din PIB s-ar fi furat în ultimii doi ani și jumătate” și că banii ar fi ajuns la PSD și ALDE este contrazisă de toate rapoartele autorităților care au desfășurat controale asupra modului în care au fost cheltuiți banii publici. PNL dă dovada unui comportament ridicol și a unei grave inconștiențe privind implicațiile pe care un astfel de demers le poate avea”, se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

PSD susține, totodată, că acuzațiile PNL la adresa guvernului pot afecta încrederea investitorilor și a cetățenilor în datele dinanciare oficiale.

„Aceste acuzații – lipsite de orice acoperire factuală și formulate în mod iresponsabil de către PNL împotriva Guvernului – pot afecta încrederea investitorilor și a cetățenilor în datele financiare oficiale, fapt ce poate genera un impact negativ asupra economiei naționale și a climatului social. 
Estimarea Guvernului privind veniturile ce vor fi încasate până la finalul acestui an a fost prezentată într-un document oficial, autentic, asumat de întreaga echipă guvernamentală”, mai transmite PSD.

Context

Reacția vine în urma acuzațiilor senatorului PNL Florin Cîțu, care susține că PSD-ALDE a furat aproximativ 10% din PIB în ultimii doi ani și jumătate.

„Trebuie să aflăm adevărul despre cât de mare este gaura în urma jafului celor de la PSD-ALDE. Trebuie să aflăm câți bani au furat de la buget. Estimez că vorbim de aproximativ 10% din PIB furat în ultimii doi ani și jumătate. Bani care au ajuns la PSD-ALDE”, a scris Florin Cîțu, marți, pe Facebook.

Și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a acuzat guvernul că a furat 10% din PIB.

„10% din PIB furat în ultimii 2 ani și jumătate îmi arată că e rost de un dosar penal. Grupir! Ar fi Dăncilă și Teodorovici. Ei nu au semnat declarația olografă că își asumă bugetul, ceea ce echivalează cu o mărturisire. Pe lipsa intenției scăpau dacă semnau. Întrebare: ce au făcut cu banii? Pentru salarii și pensii au luat credite. Deci: Ce ați făcut cu banii?”, se arată în postarea europarlamentarului liberal, de pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele