Qatar, o lume necunoscută

O destinație care abundă de noutate este întotdeauna o destinație pe care o dorim vizitată.

69
5 minute de lectură

Qatar este un loc despre care nu se cunosc multe, însă cu siguranță este un loc de văzut. Capitala țării este Doha și este un oraș spectaculos. Centrul acestuia este o copie fidelă a marilor orașe ale lumii, prin multitudinea clădirilor înalte, opulente, într-o zonă foarte recent dezvoltată și exploatată. Zona Corniche adună la un loc cele mai înalte clădiri, de un design absolut spectaculos, fie că sunt clădiri de birouri, hoteluri cu restaurante de cinci stele sau malluri. Nenumărate cafenele se găsesc la tot pasul, pentru a te ajuta să te răcorești în zilele toride, care încep de prin mai și durează până în noiembrie. Doha este cu precădere un oraș încins, însă și unul care te încarcă de energie.

Din zona Corniche se pot închiria ambarcațiuni cu care să faci plimbări prin golf, iar pe celălalt mal te poți relaxa în Parcul Rumaila, un loc de unde priveliștea este absolut superbă, cu marea de un albastru ireal într-o parte și zgârie-norii de forme dintre cele mai interesante care noaptea sunt luminați într-o multitudine de culori în cealaltă parte.

Lângă Corniche este Muzeul de Artă Islamică, influențat de arhitectura islamică antică, cu un design unic, modern, care implică modele geometrice. Este primul de acest gen care prezintă peste 14 secole de artă islamică în statele arabe din Golful Persic. Clădirea principală este formată din cele cinci etaje, domul principal și turnul central. Interiorul clădirii este decorat de mai multe arte islamice. Modelele geometrice ale lumii islamice împodobesc spațiul interior alături de o varietate de texturi și materiale, inclusiv lemn și piatră, care au creat un mediu unic pentru colecțiile uimitoare ale muzeului. Intrarea la muzeu este gratuită, iar colecțiile care pot fi admirate aici includ exponate din Spania, India, de o valoare inestimabilă. Se poate opta și pentru ghidul audio, dacă sunteți interesați de istoria dinastiei islamice și de timpul din care datează toate obiectele prezentate aici.  Un alt obiectiv turistic este Katara (numele istoric folosit pentru Qatar înainte de secolul al XVIII-lea), un loc ce face cunoscută lumii cultura altor popoare, prin nenumăratele exponate de aici. Este un complex care găzduiește festivaluri de teatru și de muzică, însă în aceeași măsură oferă acces la diferite cluburi locale pentru pasionații de istorie, de fotografie, de artă.

Ca toate marile orașe ale lumii, și acesta are o piață tradițională, Souq Waqif, cu străduțe înguste unde se vând mătăsuri, mirodenii, obiecte de artizanat și suveniruri. Poți negocia pentru eșarfe de mătase, bijuterii și alte minunății culinare pe care doar Orientul Mijlociu le pune la dispoziție. Tot aici se poate participa la expoziția cu vânzare de șoimi, vânătoarea cu șoimi fiind un sport național în Doha și o tradiție ce se mai păstrează în Orientul Mijlociu. Turiștii sunt atrași de mâncărurile tradiționale, de licorile lor cu gust deosebit și experimentează fiecare aromă necunoscută încă gastronomiei europene. Pentru cei doritori de aventură, Sea Safari este o experiență de neratat în deșert, alături de o vizită la Grădina Zoologică unde se găsește animalul național din Qatar, Oryxul, și bineînțeles plimbările cu cămilele.  Ca orice destinație cu ieșire la mare, și aici puteți găsi plaje generoase, turistice, unde vă puteți răcori de soarele arzător. The Pearl-Doha este un loc exclusivist al Qatarului, creat în Golful Arabiei, care abundă în ambarcațiuni, apartamente somptuoase, locuințe de cinci stele, zone comerciale cu magazine ale celor mai renumite branduri din lume și restaurante pe măsură. Este cea mai luxoasă și scumpă zonă a orașului, unde proprietățile trec de milioane de euro.Plajele sunt private, însă nu tocmai comerciale, astfel încât aici veți găsi o oază de liniște și de confort. Un alt oraș de văzut în Qatar este Al Wakrah, situat la doar 10 km de Doha, care inițial a fost un oraș pescăresc și care deține și în zilele noastre cea mai mare flotă pescărească a Qatarului. Orașul are și o plajă plată și lată, cu nisip fin și cu apă de mică adâncime, fiind aleasă de familiile cu copii. La doar câteva minute distanță de plajă se găsește parcul Al Wakrah, care reprezintă o oază de liniște într-o zonă de agrement, cu numeroase restaurante și locuri de relaxare.Iar pentru a întregi experiența dobândită în acest colț de lume, Plaja Four Seasons este cea mai luxoasă plajă din țară, cu piscine ridicate pe diferite niveluri, oferind vedere la mare și inspirând relaxarea în jacuzziurile încălzite, în timp ce copiilor li se pune la dispoziție o piscină cu tobogane de apă.  Un lucru de știut pentru doritorii unei astfel de destinații este faptul că aici cultura diferă cu mult de cea europeană, iar rigorile locului trebuie respectate ca atare. Îmbrăcămintea nu trebuie să fie una ostentativă, ci cât mai simplă, mai modestă și mai sobră. Probabil greu de conceput pentru o țară unde temperaturile trec de 40 de grade Celsius, însă doar astfel se poate citi respectul pentru această altă bucată de lume, lumea islamică.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele