Qualcomm încalcă legea concurenței

28
1 minut de lectură

Compania Qualcomm, cel mai mare fabricant de modemuri pentru telefoane smart și microcipuri, a perceput taxe ilegale uriașe pentru a acorda licențe la propriile tehnologii, a decis un judecător federal.

În urma plângerii înaintate în 2017 de către Comisia Federală pentru Comerț din Statele Unite, judecătoarea Lucy Koh a decis că firma Qualcomm nu ar trebui să perceapă procente din vânzarea fiecărui telefon și ar trebui să primească o sumă mult mai mică în funcție de tehnologia Qualcomm instalată în aparate. Totodată, compania va trebui să acorde licențe fabricanților rivali de cipuri, relatează CNN.

Compania cu sediul în San Diego, California, primește câțiva dolari pentru fiecare telefon vândut ce include tehnologia Qualcomm, sumă calculată în funcție de prețul total al aparatului. Potrivit lui Koh, această situație încalcă regulile concurenței.

„Procedeele Qualcomm de acordare a licențelor a sugrumat competiția ani de zile și a lovit în concurență și, implicit, în consumatori“, a spus judecătoarea.

Qualcomm nu a reacționat la decizia judecătoarei, însă cel mai probabil va face apel.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele