Rareș Bogdan, despre cazul din Caracal: SRI nu mai poate aduce probe în dosare. CCR, complice

2187
3 minute de lectură

Rareș Bogdan a declarat, referitor la cazul din Caracal, că a eșuat clasa politică. Europarlamentarul PNL a precizat că prioritatea PSD-ALDE a fost desființarea protocoalelor, iar acum SRI nu mai poate aduce probe în dosarele de acest fel, după decizia CCR, care a fost complice.

„Alexandra a fost asasinată de un sistem clientelar. A căzut victimă regulii de aur a politicii de cadre: angajarea de pile, nu de oameni competenți. Da, în nenorocirea de la Caracal există un lung șir de nerespectări ale legii. Autoritățile au fost timorate în absența unui ordin. Nimeni nu și-a asumat acțiunea, deși erau cu legea în brațe. Legea le permitea să intervină, iar având în vedere urgența, erau obligați să o facă. Nu a existat acea sclipire salvatoare, a fost o delăsare cumplită. România funcționează pe bază de „lasă-mă să te las”, pe bază de „lasă că merge și-așa”! Corupția generalizată ne împiedică să ne facem bine. Consecința? Crima! Da, corupția ucide!”, a scris Rareș Bogdan, sâmbătă, pe Facebook.

Liberalul a mai afirmat că mereu sunt înființate comisii de anchetă mult prea târziu, de regulă după ce se întâmplă tragedii.

„Corupția generalizată este incompatibilă cu criteriile de performanță. Rezultatul: incompetența generalizată. Acum facem comisii de anchetă. Ok, dar mereu le facem după ce se intâmplă nenorociri și nu învățăm nimic din ele. Comisia de anchetă n-o va învia pe fetiță. Când va avea loc o altă nenorocire va urma altă comisie, și tot așa. Clasa politică a eșuat! Sunt două simptome ale societății instituționale: lenea și incompetența. România este bolnavă și nu cred că se face bine curând”, a completat Bogdan.

Eurodeputatul PNL a adăugat că lenea și incompetența sunt cauzele cancerului societății.

„Există un sistem de pile care afectează ca o cangrenă funcționarea statului – să mă ierte cei care sunt competenți, dar de regulă ei sunt trași pe linie moartă sau rezistă la serviciu printr-o minune. Lenea și incompetența sunt cauzele cancerului societății. Noi suntem de vină, noi toți cei care închidem ochii când cineva este angajat deoarece a primit un telefon. Iar cei care au curajul să vorbească, cei care se opun, sunt considerați nebuni. Știți despre ce vorbesc, nu? Iar ca să nu mai fie consiedrați nebuni, mulți pun genunchiul în podea și se dau bătuți”, a completat Rareș Bogdan.

El a mai spus că prioritatea PSD-ALDE a fost desființarea protocoalelor cu SRI, iar acum Serviciul nu mai poate aduce probe în cazul dosarelor precum cel referitor la situația din Caracal, deoarece asta a decis CCR.

„Urgențele politicienilor, de peste 2 ani și jumătate, au fost legate de salvarea personală, nu de salvarea generală. Una dintre prioritățile PSD-ALDE a fost desființarea protocoalelor cu SRI. Și au învins! SRI nu mai poate aduce probe în cazul dosarelor de acest gen. Asta a decis CCR. Iată alt complice: CCR! Cu cine doreau PSD și ALDE protocoale? Cu mafioții! Cu clanurile interlope! Suntem în preajma unui pericol și să dea Dumnezeu să nu fie iminent: acela ca oamenii să înceapă să-și facă singuri dreptate. Alexandra a cerut ajutor degeaba. Să o ajutăm acum, după ce nu mai este, prin a schimba România din temelii! Dacă nu facem asta, nu merităm să existăm”,a conchis europarlamentarul liberal”, a conchis liberalul.

Mai jos postarea integrală:

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele