Rareș Bogdan: “Nu voi candida la Primăria București. Am alte planuri”

192
2 minute de lectură

Liberalul Rareș Bogdan a declarat, luni, că nu va candida pentru funcția de primar general al Capitalei, precizând că va sprijini candidații și primarii PNL din diferite orașe, informează Mediafax.

„Eu sunt convins că PNL are oameni extrem de valoroși care pot să o contracandideze și să și câștige în fața doamnei Firea, care e un candidat facil pentru că nu a făcut nimic și va fi ușot de bătut. Nu voi candida la Primăria București. Am alte planuri”, a declarat Rareș Bogdan, înaintea ședinței BEX al PNL, luni, la Parlament.

El a afirmat că va sprijinii candidații și primarii PNL din diferite orașe și va urmări demiterea lui Dorin Florea din funcția de primar al Municipiului Târgu Mureș, după ce acesta s-a înscris în ALDE.

„Am promis în campania aceasta că voi sprijini foarte mulți candidați ai noștri, primari în funcție sau candidați în diverse orașe, de la Lugoj la multe comune și orașe, Târgu Mureș e pentru mine o bătălie cruntă pentru că acolo am avut un primat care s-a dovedit că a căzut în vrejele actualului Călin Popescu Tăriceanu și țin foarte mult ca cei care au trădat în ultimele două săptămâni să fie contracandidați de liberali foarte puternici. Acolo am o miză directă pentru a îl îndepărta pe Florea de la primăria Târgu-Mureș. Mă voi ocupa prioritar de aceste zone și nu e scpul meu să candidez”, a adăugat liberalul.

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, s-a înscris în luna mai, în ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a fost lider al PD, şi ulterior PDL, şi a candidat independent la alegerile locale. Deţine funcţia de primar din anul 2000.

Reacția lui Rareș Bogdan, cel care a deschis lista PNL la europarlamentare, vine în contextul în care surse liberale au declarat pentru MEDIAFAX că partidul ar putea susține o candidatură a acestuia pentru funcția de primar general al Capitalei, la alegerile locale de anul viitor.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele