Rareș Bogdan, răspuns la apelul Vioricăi Dăncilă: Visați cai verzi pe pereți. Dezbaterea e în stradă

68
4 minute de lectură
Foto Bogdan Cristel

Urmăriți-ne și pe Facebook

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat, vineri, că Viorica Dăncilă visează „cai verzi pe pereți“ și că dezbaterea pentru alegerile prezidențiale este „în stradă, printre oameni“, după ce candidatul PSD a făcut un ultim apel către Klaus Iohannis să participe la o confruntare electorală.

„Văd că șefa PSD iar se face că vrea să participe la o dezbatere cu președintele Românei. Îi comunic faptul că domnul Klaus Iohannis dezbate cu oamenii, în stradă, în săli, răspunde la întrebări, aduce argumente… Și au fost multe întrebări zilele astea, la Baia Mare, Bistrița, Ploiești, Galați, azi suntem la Bacău – tot atâtea locuri unde șeful statului a discutat/discută cu cetățenii. Dar o face sincer, fără minciuni, fără a amăgi oamenii. Ca un om serios, cu conștiință“, a scris pe Facebook Rareș Bogdan.

El a reamintit și de participarea lui Klaus Iohannis la summitul liderilor PPE, alături de Angela Merkel, Ursula von der Leyen și Donald Tusk, premierul Greciei, Mitotakis si fostul si viitorul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz.

„Adică lideri, doamnă Dăncilă, viziuni, argumente, proiecte, progres. Vă sunt cunoscuți termenii aceștia? Doamna Dăncilă, cred că stați închisă în birou și visați cai verzi pe pereți, iar din când în când intră câte-un sfetnic și vă spune «ieșiți, doamnă, de sub masă, că nu vine nimeni să vă reproșeze minciunile pe care le-ați spus, vă păzim noi!». Mai ales după desecretizarea Raportului 10 august… Manipulările PSD, de cea mai joasă speță, ies la iveală, iată! Ieșiți, doamnă, dintre cei 4 pereți, mergeți în stradă și vorbiți cu oamenii, dezbateți cu ei, vedeți ce vă spun! Măcar un duș rece, din când în când, un șef de partid, chiar și așa, instalat de un infractor, trebuie să facă, să se trezească! Aveți curaj să dați ochii cu România normală, cea pe care ați umilit-o, ați mințit-o, ați luat-o de neroadă, ați bătut-o pe 10 august, ați gazat-o? Aveți curaj să le spuneți românilor de ce ați ajuns pe primele pagini ale ziarelor de pe glob? Aveți curaj să le explicați oamenilor de ce ați angajat numai copii, nepoți, amante, iar pe cei competenți i-ați invitat să plece la mii de kilometri, cu lacrimi în gât? Aveți curaj să le spuneți părinților lor de ce au plecat copiii lor din țară? Aveți curaj să le spuneți românilor de ce ați legiferat exclusiv pentru un grup infracțional? Aveți curaj să le spuneți cum ați făcut averi de faraoni în timp ce electoratul vostru sărăcea? În stradă, printre oameni, acolo e dezbaterea! Haideți, pi R pătrat pe stradă”, a conchis europarlamentarul liberal.

Reacția lui Rareș Bogdan vine în contextul în care candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a lansat, într-o postare pe Facebook în care se declară înfuriată, un ultim apel la dezbatere către contracandidatul său, Klaus Iohannis. Ea propune ca evenimentul să aibă loc vineri seară, la ora 20:00, la Palatul Parlamentului.

„Eu, până în ultima clipă, voi insista și voi fi pregătită pentru confruntarea democratică pe care românii o cer și o merită! Așa că lansez un apel public. Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară, începând cu ora 20:00, la Palatul Parlamentului! Echipa mea de campanie deja încearcă să ia legătura cu staff-ul domnului Iohannis pentru a stabili această întâlnire”, a scris candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, vineri, pe Facebook.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele