Cuc, război unei firme de pe Otopeni: Dacă aş fi fost încă ministru cu puteri pline, aş fi sugerat măsuri drastice

78
3 minute de lectură

Răzvan Cuc a făcut publice imagini cu modul în care operează firma de handling Globeground pe Aeroportul Otopeni, spunând că e nevoie de măsuri urgente. În imagini se vede banda blocată de un bagaj minute bune, fără ca cineva să intervină. Ministrul spune că asta duce la întârzieri mari.

„S-a făcut mult timp confuzie vis-avis de autobuzele care preiau pasagerii şi bagajele care ajung într-o anumită stare şi întârzieri. Tot timpul lumea a spus că e de vină TAROM, ba aeroportul că nu merg benzile. Noi trebuie să informăm corect. Ce e aici e o firmă de handling. Ca orice firmă are contract vine şi prestează servicii către aeroporturi. Aici avem firma Globeground, una din cele 5 firme care operează pe aeroportul Otopeni. O firmă unde sunt acţionari CNAB şi Tarom. Am discutat cu directorul de la aeroport şi l-am rugat să vină directorul acestei firme şi să îmi spună şi mie de ce se întâmplă aceste lucruri. Un bagaj care rămâne în picioare blochează banda, iar apoi 20-30 de minute banda rămâne blocată. L-am chemat să îmi spună de ce întârzie autocarele care trebuie să preia pasagerii, iar ei îşi pierd conexiunile, de ce nu semnează actul adiţional prin care se impun nişte reglementări europene: să avem aer condiţionat în autocare, 10 curse care vin şi 4 autocare ce preiau pasagerii. Normal că pasagerii pierd zborurile de conexiune. Domnul director a spus că e ocupat şi nu poate să vină la întâlniri. Eu l-am rugat pe dl. director de la Aeroport ca bazat pe aceste imagii să ia măsurile ce se impun faţă de aceşti oameni care câştigă mulţi bani şi dau o pată neagră Tarom şi aeroportului. Este un privat care nu îşi face treaba. În loc să investească în locuri de muncă noi, în aer condiţionat, preferă să îşi menţină un profit”, a spus ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Acesta a declarat că a stat, după un zbor la Timişoara, în avion aşteptând alături de alţi pasageri să fie preluat de autobuz.

“Inclusiv eu m-am întors de la Timişoara, după ce am efectuat o vizită pe şantiere. Am stat cu pasagerii în avion şi am încercat să le explic oamenilor că nu e vina aeorportului, ci a unei firme private. care încaseaza bani de la aeroport şi Tarom”,a spus Cuc.

În imaginile făcute publice de Răzvan Cuc se poate vedea cum un angajat al firmei de handling manevrează bagajele ce urmează să fie duse către avion, dar unul dintre ele blochează banda creând un munte de bagaje.

Ministrul Transporturilor i-a cerut directorului Aeroportului Otopeni să ia măsuri urgente în acest caz, susţinând că ele pot merge până la rezilierea contractului.

“Aeroportul Otopeni operează 5 operatori de handling. Ceilalţi pot prelua activitatea, dacă aş fi fost încă ministru cu puteri pline probabil aş fi sugerat să ia măsuri drastice, dar cum îl ştiu pe Alexandru Ivan, e un om care a luat lucruri bune, va lua măsrile care se impun. La ce am văzut că se întâmplă cred că trebuie dat un exemplu. Se poate merge categoric (n.r.: până la rezilierea contractului)”, a mai declarat Cuc.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele