Reacția burselor europene, pe fondul unei fuziuni așteptate și a rezultatelor alegerilor europarlamentare

25
1 minut de lectură

Bursele europene au crescut luni, pe fondul informațiilor legate de o posibilă fuziune Fiat Chrysler-Renault, investitorii evaluând și rezultatele alegerilor parlamentare din UE, în care partidele pro-europene sunt așteptate să ocupe două treimi din numărul locurilor, informează Reuters.

Indicele paneuropean STOXX 600 a crescut cu 0,5% până la 0715 GMT, urmat de majoritatea indicilor, dar volumele de tranzacționare au fost reduse.

Sectorul auto a crescut cu 2,5%, depășind toate celelalte sectoare, după ce Fiat Chrysler a confirmat că a făcut o propunere de fuziune către Renault, într-o afacere care va crea cel de-al treilea producător mondial de automobile.

Și acțiunile Volkswagen au crescut cu 2%, după ce o publicație germană a anunțat intenția de a construi o fabică de baterii în Salzgitter, în colaborare cu startup-ul suedez Northvolt.

Investitorii s-au concentrat și asupra alegerilor parlamentare europene, cu partidele care s-au angajat să consolideze Uniunea Europeană ocupând două treimi din numărul locurilor, deși oponenții de extremă dreapta și naționaliștii au avut, de asemenea, câștiguri puternice.

Marea coaliție a Partidului Popular European (PPE) conservatoare și a socialiștilor (S & D) a pierdut majoritatea combinată pe fondul creșterii sprijinului pentru liberali, verzi și naționaliști, ceea ce înseamnă că elaborarea politicilor în UE ar putea deveni mai complexă.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele