Reacția magistratului Dana Gîrbovan după ce a acceptat propunerea ca ministru al Justiției

129
2 minute de lectură

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, a anunțat, vineri, că a acceptat de principiu propunerea Vioricăi Dăncilă a fi ministru al Justiției, cu condiția să-i fie asigurată independența deplină în exercitarea mandatului și ca președintele Iohannis să fie de acord, informează Mediafax.

Dana Gîrbovan precizează că a fost contactată de premierul Viorica Dăncilă cu propunerea de a prelua Ministerul Justitiei, “mai ales pentru a acționa, în limitele competenței, în vederea combaterii criminalității organizate și a traficului de persoane”.

“Am acceptat de principiu propunerea, cu condiția de a-mi fi asigurată independența deplină în exercitarea mandatului și, de asemenea, ca Președintele Klaus Iohannis să fie de acord de principiu. Am solicitat acest lucru pentru că nu doresc ca ministerul să devină subiect de dispute politice și electorale între palate, ci discuțiile publice să fie pe găsirea de soluții pentru problemele din justiție. Pe lângă problema traficului de persoane și a criminalității, justiția are probleme recurente ce nu au fost soluționate, cum sunt cele legate de resursele umane și infrastructură sau de supraaglomerarea instanțelor și parchetelor, probleme de prea mult timp neglijate”, a scris Dana Gîrbovan, pe Facebook.

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România menționează că e deschisă la colaborare, “în ipoteza în care Președintele e de acord cu numirea, atât cu toți factorii decizionali, cât și cu toți cei interesați, pentru a avea o justiție independența, eficientă și respectată în România, astfel încât cetățeanul să vadă că drepturile și libertățile sale sunt respectate și protejate”.

Președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, după ședința CEx PSD, că social democrații îi propun pe Dana Gîrbovan la ministerul Justiției, pe Șerban Valeca la Educație și pe Mihai Fifor la ministerul Afacerilor Interne.

Propunerile urmează să fie transmise luni președintelui Klaus Iohannis.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele