Regatul Unit „în pragul unei crize economice”. Este cerută chemarea din vacanță a Legislativului

458
2 minute de lectură

Peste 100 de parlamentari britanici i-au transmis, duminică, o scrisoare premierului Boris Johnson în care îi cer să convoace imediat Legislativul de la Londra, aflat în acest moment în vacanţă, afirmând că Marea Britanie este “în pragul unei crize economice”, informează The Independent, citat de Mediafax.

“Ne confruntăm cu o situaţie de urgenţă naţională, iar Parlamentul trebuie să fie rechemat acum, în august, şi să lucreze permanent până pe 31 octombrie, astfel încât vocea poporului să fie auzită şi să existe un control adecvat asupra Guvernului tău”, se afirmă în scrisoarea adresată premierului britanic.

“Ţara noastră este în pragul unei crize economice, în condiţiile în care ne îndreptăm spre un Brexit fără acord, care va avea un efect imediat asupra aprovizionării cu alimente şi medicamente, va afecta economia, locurile de muncă, finanţele publice, serviciile publice, universităţile şi securitatea economică pe termen lung”, susţin parlamentarii

Printre semnatarii scrisorii se numără parlamentari din aproape toate formaţiunile reprezentate în Camera Comunelor, inclusiv membri din partea Partidului Conservator, condus de Boris Johnson.

Semnatarii îl acuză pe liderul Guvernului britanic că are un discurs populist.

Scrisoarea parlamentarilor a fost publicată în contextul în care un raport guvernamental, dezvăluit de publicaţia The Sunday Times, preconiza că Marea Britanie s-a putea confrunta cu o criză alimentară, penurie de medicamente şi de combustibili în eventualitatea unei ieşiri fără un acord din Uniunea Europeană.

Noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Uniunea Europeană a avertizat că va introduce controale vamale la frontiera dintre Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord în cazul în care Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar fără un acord privind viitoarea relaţie bilaterală.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele